Sociální služby i správu kolonád povedou ve Varech noví ředitelé

  9:12
Poslední dva ředitele z původně čtyř městských organizací jmenovali karlovarští radní. Jde o Městské zařízení sociálních služeb a Správu přírodních léčivých zdrojů a kolonád. Ani jeden z dosavadních šéfů těchto organizací svůj post neobhájil.

Magistrát města Karlovy Vary. | foto: MAFRA

„Do funkce ředitele Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád jmenovala rada města Ivanu Borovcovou, do funkce ředitele Městského zařízení sociálních služeb Petra Myšáka,“ uvedla mluvčí karlovarské radnice Helena Kyselá. 

Doplnila, že v obou případech bude jmenování účinné od 1. května, a to na dobu neurčitou se zkušební dobou šest měsíců. Zájemců bylo několik.

„V případě Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád byli dva kandidáti, u Městského zařízení sociálních služeb byli kandidáti tři,“ informovala Helena Kyselá.

Radní letos v únoru odvolali kromě ředitelů Městského zařízení sociálních služeb a Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád také šéfa Správy lázeňských parků a Lázeňských lesů Karlovy Vary. Svůj post ve správě parků obhájil dosavadní ředitel Miroslav Kučera, Lázeňské lesy nově vede namísto Evžena Krejčího Stanislav Dvořák (podrobněji v článku Lázeňské lesy povede nový ředitel, šéf správy parků post obhájil). 

Vedení města zdůvodnilo odvolání tím, že chce, aby městské organizace získaly nové impulzy a možný rozvoj. Současným šéfům radní nabídli, aby se do konkurzů také přihlásili, což všichni udělali.

Rozhodnutí tvrdě kritizovala opozice. I kvůli tomuto kroku si vymohla mimořádné jednání. Například opoziční zastupitel KOA Petr Kulhánek uvedl, že odvolání ředitelů nerozumí a chování koalice považuje za nepřijatelné. Předseda zastupitelského klubu Pirátů Jindřich Čermák zase nazval úterní zasedání rady, kde k odvolávání došlo, krvavým úterým.

V případě Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád byli dva kandidáti, u Městského zařízení sociálních služeb byli kandidáti tři.