Ivo Pospíšil
26. dubna 2020 • 14:45

Chtěl dovést Ferrari k titulu, jenže dostal padáka. Nyní jezdí se sanitkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Chci zlé Ferrari,“ hecoval před několika lety. Přivedl Sebastiana Vettela a snažil se sestrojit vůz, který svrhne v F1 vládu Lewise Hamiltona. Neuspěl, ve funkci šéfa týmu následně skončil a nahradil ho Mattia Binotto. Kde však můžete vidět Maurizia Arrivabeneho teď? V kokpitu sanitky. Jako dobrovolník se rozhodl převážet nemocné do nemocnic.



Za pět let ve vedení Ferrari proslul některými jadrnými výroky a toužil vytáhnout slavný italský tým F1 zpět na špici. Měl i nadějný vůz, ale vždy, ať už vinou strategických chyb nebo přehmatů jeho pilota Sebastiana Vettela , skončil těsně pod ní.

A tak se před startem minulé sezony Maurizio Arrivabene z pozice šéfa týmu z Maranella odporoučel. „Když nevyhrajete, tak to chce změnu. Myslím, že v Maranellu uvažovali tímto směrem,“ přiznal i bývalý funkcionář Flavio Briatore .

Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz>>>

Co se však se zkušeným funkcionářem stalo? Odpověď vás možná překvapí. 63letý Arrivabene, jinak člen nezávislé komise fotbalového Juventusu a vystudovaný architekt se v době koronavirové pandemie posadil za volant sanitky. A byť vášnivý kuřák a muž minimálně na hraně rizikové skupiny se postavil do čela tzv. první linie.

„Arrivabene, muž s velkým srdcem to nikomu neřekl, ale od začátku krize řídil sanitky a přepravoval nemocné do nemocnic,“ uvedl novinář Leo Turrini.

Není nakonec sám z komunity F1, který se snaží pomoci v boji proti koronaviru. Stejně jako hned několik fabrik v Británii přestavělo svá zařízení tak, aby mohla přispět k výrobě ventilačních přístrojů, za volant sanitky usedl také šéf Pirelli Mario Isola.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

 

Titulní strana, deník Sport, 26. dubnaFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud