Na koupališti v Meziměstí začaly přípravy areálu na letní sezónu. Její zahájení je ale zatím nejisté

29. duben 2020 12:12

Město Meziměstí na Náchodsku připravuje letní koupaliště na novou sezónu. Může se přitom stát, že se areál s ohledem na koronavirovou epidemii nakonec vůbec neotevře. Přípravné práce ale už čekat nemohly, trvají totiž zhruba dva měsíce.

„Teď momentálně děláme dlažby. Drhneme je vapkou, aby bylo vše čisté. Hřiště na minigolf dáváme po zimě do pořádku, areál pro volejbal a nohejbal byl plný listí a klacků,"
popisuje dění v areálu koupaliště jeho správce Zdeněk Seifrt.

Čtěte také

Jeho slova nevědomky potvrzuje jeden ze zaměstnanců, který kousek od nás za pomoci silného proudu vody čistí dlažbu u hlavní budovy. Brzy přijdou na řadu samotné bazény.
„Ty musíme vypustit, rejžákem vydrhneme a vystříkáme vapkou. Potom je znovu napustíme, abychom byli připraveni na letní sezónu. Pokud to dopadne."

Koupaliště by se podle Zdeňka Seifrta mohlo teoreticky otevřít v červnu. Ani on sám ale ještě neví, za jakých podmínek.
„Počínaje 8. červnem by se měly bazény a koupaliště otevřít, ale zatím se neví, jak to bude se sprchami."

Koupaliště v Meziměstí na Náchodsku se připravuje na letní sezónu

Téměř jisté je to, že i letošní sezóna bude v Meziměstí ztrátová. Město na provoz každoročně doplácí a to zhruba milion korun. Za současných podmínek to může být mnohem víc, většina návštěvníků totiž jezdí z nedalekého Polska.

Čtěte také

„Pokud státní hranice zůstane uzavřená, tak do té ztráty půjdeme. Protože zahraniční klientela tvoří, dovolím si tvrdit, nějakých 65 až 70 procent našich návštěvníků," vysvětluje nezávislý místostarosta Meziměstí Jiří Sadílek.

Šetřit podle něj není kde. Počet plavčíků, pokladních a dalšího personálu zodpovědného za chod areálu totiž nijak výrazně omezit nelze.

Spustit audio

Související