Alice (43): To, že je manžel nevěrník, jsem zjistila až při návštěvě gynekologa

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
zena 52
zena 52

Alice a její manžel Michal si před 23 lety slíbili věrnost před Bohem. Pro Alici slib věrnosti znamená mnoho a ještě donedávna si myslela, že to její muž vnímá úplně stejně. Když se u Alice objevily jisté zdravotní problémy, zpočátku si je vůbec nespojovala se svým mužem – jak by také její manžel mohl za krvácení mimo cyklus?

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.

Návštěva gynekologa ale Alici otevřela oči. O svém manželovi se tak dozvěděla krutou pravdu přímo na křesle v ordinaci.
Měla jsem zdravotní problém, proto jsem navštívila lékaře

Jsem ten typ člověka, který jakmile na sobě zpozoruje cokoli podivného, neotálí s návštěvou lékaře. Můj manžel se mi sice mnohdy vysmíval, že jsem až moc hysterická a že k doktorovi chodím pomalu jako do obchodu, já jsem ale toho názoru, že půjdu raději desetkrát zbytečně než jednou pozdě. Když se tedy u mě objevily určité zdravotní problémy, které byly intimního rázu, neváhala jsem a vydala se k lékaři. Chtěla jsem zjistit, co mi je.

Svěřila jsem se s problémy manželovi. Jeho reakce mě překvapila

Shodou okolností měl můj ošetřující gynekolog dovolenou, proto jsem na vyšetření musela týden čekat. Během toho týdně mě sužovaly nepříjemné obtíže, se kterými jsem se svěřila manželovi. Jsme spolu už 23 let, mohu mu říci úplně o všem. Překvapila mě jeho reakce, protože když jsem mu své potíže popsala, zbledl jako stěna. Až jsem se na okamžik zastyděla, jestli jsem ho třeba nějak neurazila nebo nepohoršila, muži přeci jen ty ženské věci vnímají úplně jinak.

Doktor mi sdělil něco, co mi vyrazilo dech

Konečně jsem se dočkala vyšetření. Problémy se za ten týden ještě více zhoršily, doufala jsem, že mi doktor pomůže. Ten mi během vyšetření sdělil něco, čím mě naprosto šokoval. Oznámil mi totiž, že mám pohlavní nemoc. Konkrétně kapavku.

Seděla jsem na tom křesle, nohy měla tzv. do praku a nevěřila tomu, co mi doktor právě řekl. Ten mi diagnózu ještě jednou zopakoval a řekl, že je potřeba, aby se léčil i manžel – pokud jsme spolu spali, je určitě nakažený i on.

O manželově nevěře jsem se dozvěděla netradičně

Došlo mi, proč se manžel tvářil, jako by viděl ducha, když jsem mu o svých problémech řekla. Měl je totiž také, ačkoli se tato pohlavní nemoc u mužů projevuje jinak než u žen. Když jsem se vrátila domů, přes slzy jsem neviděla. Netradičním způsobem jsem se dozvěděla o manželově nevěře, která ho stála nejen moji důvěru, ale také naše zdraví!

Nemohu manželovi odpustit, že mi byl nevěrný. To pro něho slib věrnosti, který mi v kostele před lety dal, vůbec nic neznamená? A ještě mě nakazí pohlavní nemocí. Vůbec nevím, jak mám s těmito informacemi pracovat. Nejsem si jistá, že se přes to přenesu, a bojím se o naše manželství.

Autor: Nikol Kolomazníková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články