Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Katka (†14) zemřela ve voze mladého řidiče Honzy (18). Podle místních za volantem machroval

Autor: shp - 
20. května 2020
18:44

Byl to nádherný den. Venku svítilo slunce, teplota byla příjemná, a proto se čtyři náctiletí ze slovenské obce Kysuce vydali autem na zmrzlinu. Bohužel ho řídil Honza (18), který má řidičák teprve čtvrt roku a z jehož řízení měli místní strach. Jízda dopadla tragickou havárií. Katka při ní zemřela, její kamarád Roman (18) bojuje o život. Ve voze přitom neměli vůbec sedět!

Video  Katka (†14) zemřela ve voze Honzy (18).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Fatální nehoda se stala v pondělí po poledni. Auto plné teenagerů po vyjetí ze zatáčky roztrhlo kovové svodidlo, do kterého nabouralo. „Na základě dosud vykonaného vyšetřování bylo zjištěno, že 18letý řidič jel s osobním motorovým vozidlem značky Volkswagen ve směru na obec Lutiše, okres Žilina,“ uvedl žilinský krajský policejní mluvčí Radko Moravčík pro web Pluska.sk.

„Následně z doposud přesně nezjištěných příčin při průjezdu táhlou levotočivou zatáčkou přejel s vozidlem na pravou krajnici, kde narazil do svodidel a oplocení rodinného domu,“ dodal mluvčí. Svědci uvedli, že řidič z vraku vylezl po vlastních. Jeho spolujezdci a kamarádi však takové štěstí neměli. Pro mladou dívku skončil výlet za zmrzlinou smrtí.

Záchranáři Katku nedokázali oživit

„Mladé děvče utrpělo po nárazu zranění, která byla neslučitelná se životem, ani záchranáři, kteří se ji snažili resuscitovat, jí už nedokázali pomoci,“ napsali letečtí záchranáři. Kamaráda Romana museli ze zdemolovaného vraku vystříhat. Byl letecky transportován do nemocnice, kde dosud lékaři bojují o jeho život. Zdaleka nemá vyhráno a jeho stav je velmi vážný.

„Utrpěl poranění hlavy se ztrátou vědomí, úraz horní končetiny a další vnitřní poranění. Po primárním ošetření a napojení na umělou plicní ventilaci byl ve stabilizovaném stavu s vážnými poraněními letecky převezen na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Žilině,“ doplnili. Při závažné autonehodě se lehce zranil i Katčin bratr Juraj. Podle svědků se mladí vozili autem už od oběda a místní jejich zběsilou jízdu neviděli poprvé.

Honza prý ohrožoval lidi

„Jano měl řidičák 3 měsíce a na silnici ze sebe dělal machra. Přes dědinu jezdil 140 a ohrožoval lidi. Bylo jen otázkou, kdy se něco stane,“ řekla webu Denisa, která partu mladých zná. Ironií osudu je, že Katka v autě ani neměla sedět, ale protože šel její bratr s kamarády, přidala se k nim. Bohužel to dívku, která měla celý život před sebou, stálo život.

„Ještě před domem jí volaly baby, ať jde s nimi ven, ale ona šla radši s kluky na zmrzku,“ vysvětila Denisa. Juraj je už podle informací webu doma. Do konce života ale bude mít před očima, jak přišel o sestru. Jánovi policisté po nehodě udělali test na alkohol, byl negativní. Svodidlo, do kterého narazil, nejspíš nebylo v pořádku, protože se od něj vůz neodrazil.

Policie případ vyšetřuje

„Další okolnosti a příčiny vzniku tragické dopravní nehody jsou předmětem probíhajícího vyšetřování. V předmětné věci bylo zahájeno trestní stíhání. Vzneseno obvinění konkrétní osobě nebylo,“ informoval krajský policejní mluvčí Radko Moravčík. Místní tušili, že se něco stane, když bude Honza dále zběsile řídit, a bohužel měli pravdu...

yarda ( 21. května 2020 08:41 )

Kdo je machr, nepotřebuje se předvádět.
Kdysi jsem sloužil vlasti s někým kdo jezdil automobilové soutěže. Když soutěž skončí, prý se pozná, kdo je závodník a kdo jen divák. Závodník sedne do svého auta, odjede a nikdo si nevšimne, že se něco děje. Divák sedne do svého auta, jednička, plný plyn, motor vyje v obrátkách, kola se protáčejí, drny odletují a divák mizí do dáli v oblacích prachu a kouře.
Mudrlanti co diskutují, že ti co pomáhají a chrání by měli dělat něco užitečnějšího než chytat ty co nedodržují předepsanou rychlost by si tenhle článek měli povinně přečíst. Kdyby toho týpka co o něm bylo známo, že na nějaké předpisy $ere už předtím někdo zadržel a připravil o řidičák, děvenka mohla žít.

sukin-sa-vracia ( 20. května 2020 20:28 )

Ono je možné že pocházel Od nás když mu říkali HONZA......

Citronel ( 20. května 2020 20:06 )

Když jsem se hnal se svou Škodou 100 v Německu,tak mi tamní řidič náklaďáku dával znamení,že mohu bezpečně předjet, né že jsem ho nedohnal,ale začal se mi vzdalovat. Kdybych když jsem začínal měl možnosti ve výběru aut co mají teď, tak by v Čechách asi nikdo nepřežil,taky jsem byl frajírek, proto nikoho neodsuzuji.

sukin-sa-vracia ( 20. května 2020 19:18 )

Blesku můžeš mi vysvětlit jak se HONZA octnul na Slovači?????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání