Disneyovka The Little Mermaid se dočká seriálového pokračování

Disneyovka The Little Mermaid se dočká seriálového pokračování

Jedna z nejslavnějších animovaných disneyovek, příběh mořské víly Ariel, se vedle hraného remaku dočká i seriálového sequelu. Nového projektu se ale překvapivě neujme Disney+, nýbrž streamovací služba NBC Universal, Peacock.

2 4
22.5.2020

V roce 1989 natočili režiséři Ron Clements a John Musker animovaný snímek The Little Mermaid, který volně vycházel z díla slavného dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena. Příběh mořské víly Ariel, dcery boha a krále Tritona, a prince Erica se postupně stal kultem a dodnes je brán jako jedna z nejlepších disneyovek vůbec. Hlasy hlavním postavám propůjčili herci Jodi Benson, Samuel E. Wright, Kenneth Mars, Ben Wright, Buddy Hackett a Nancy Cartwright. Jelikož se představitelce Ariel, Jodi Benson, její role zalíbila, nadabovala si ji i v pokračování The Little Mermaid II: Return to the Sea, seriálu The Little Mermaid i v prequelu The Little Mermaid: Ariel's Beginning.

Původní snímek The Little Mermaid měl premiéru 17. listopadu 1989. Foto: Walt Disney Pictures

Ariel stále patří mezi nejpopulárnější postavy od Disneyho a ani její příběh se nevyhne aktuálnímu trendu hraných remaků. Režisér Rob Marshall (Mary Poppins Returns) a scenáristé Jane Goldman (X-Men: Days of Future Past) a David Magee (Life of Pi) by na podzim měli zahájit natáčení nového snímku, ve kterém si hlavní roli mořské víly zahraje Halle Bailey (Grown-ish). Krále Tritona pravděpodobně ztvární Javier Bardem (mother!) a v dalších rolích uvidíme i Jacoba Tremblayho (The Predator), Awkwafinu (The Farewell), Melissu McCarthy (Can You Ever Forgive Me?) či Jonaha Hauera-Kinga (World on Fire). Vedle tohoto hraného remaku se pak loni, coby dárek ke třicetiletému výročí, dočkal Arielin příběh i divadelního zpracování The Little Mermaid Live!, jež uvedla ABC a v němž hlavní role sehráli Auli'i Cravalho (Moana), Shaggy (Blast), Graham Phillips (Riverdale), John Stamos (Fuller House) a Queen Latifah (Star).

Loni se Arielin příběh dočkal divadelního muzikálového zpracování. Foto: ABC

Projektů točících se okolo Ariel pak bude v budoucnu rozhodně přibývat, neboť streamovací služba Peacock, za kterou stojí studio NBC Universal a jež oficiálně odstartuje v červenci, právě objednala první sérii seriálu Washed Up, jenž bude přímým sequelem originálního filmu z roku 1989. V seriálu, který by měl být situační single-camera komedií, se s Ariel potkáme patnáct let po svatbě s Ericem a uvidíme v něm její manželské problémy a nejrůznější rodinné tragédie. Prozatím není jisté, zda se do děje zapojí i další oblíbené postavy jako Sebastian či král Triton, známa nejsou ani jména herců hlavních rolí. Pro Universal je Washed Up dalším plánovaným originálním projektem pro uvedení na Peacocku, čímž se Arielin sequel přidává k nové Battlestar Galactice, rebootům Queer as Folk a Saved by the Bell a pokračování Punky Brewster. Překvapivou informací pak rozhodně je, že se sequelu neujmulo studio Walt Disney Pictures, jež se raději soustředí na výše zmíněný hraný remake.

Washed Up coby showrunnerka nachystá Gracie Glassmeyer, jež se dříve podílela na seriálech No Tomorrow a 9JKL. Premiéru by si komické pokračování Arielina příběhu mělo odbýt v příštím roce a dostupné bude pouze na Peacocku.

Podíváte se na situační komedii o mořské víle?



Diskuze /1

DHARMA4,8

Opravdu se plánuje nová Battlestar Galactica?

22.5.2020 | 13:42:21
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů