Jak je na tom dvojka Gladiatora?

Jak je na tom dvojka Gladiatora?

Už jsou tomu téměř dva roky, co Walter F. Parkes a Laurie MacDonald oznámili začátek prací na dvojce slavného snímku Gladiator. A zdá se, že projekt se nyní konečně začíná realizovat.

6 8
29.5.2020

Snímek Gladiator uvedl v roce 2000 do kin režisér Ridley Scott a kromě vřelého diváckého i kritického přijetí se z tohoto režijního počinu stal i nejúspěšnější snímek jeho kariéry, alespoň co se filmových cen týče. Na předávání Oscarů v roce 2001 získal mimo jiné sošky za nejlepší film a nejlepšího herce v hlavní roli, přičemž stejně se mu dařilo i na Zlatých glóbech či Cenách BAFTA. Hlavní roli Maxima ztvárnil Russell Crowe, jemuž coby zlotřilý císař Commodus zdatně sekundoval Joaquin Phoenix a dále pak Djimon Hounsou, Oliver Reed, Richard Harris, Derek Jacobi, Spencer Treat Clark a také Connie Nielsen.

Crowe za roli Maxima získal Oscara. Foto: Universal Pictures

Předloni na podzim oznámili producenti Walter F. Parkes a Laurie MacDonald začátek prací na pokračování, ve kterém měl sehrát hlavní roli Spencer Treat Clark coby dospělý Lucius. Od tohoto oznámení se ale o filmu moc nemluvilo a režisér Ridley Scott se upsal několika jiným projektům. Jednak se aktuálně znovu vydává do Francie dokončit snímek The Last Duel v hlavních rolích s Adamem Driverem, Mattem Damonem a Benem Affleckem, rovněž se pak rozhodl dokončit prequelovou trilogii Aliena a upsal se seriálovým projektům na Apple TV+.

V novém Scottově filmu The Last Duel se objeví Adam Driver. Foto: 20th Century Fox

I když Scottův diář vypadá značně plně, podle všeho si najde čas i na další kapitolu svého veleúspěšného díla. Podle dostupných informací nás ale nečeká adaptace původní Ridleyho vize, ve které měl Maximus vstát z mrtvých a následně přežívat po celé generace, aby viděl pád Římského impéria. Hlavní role naopak převezmou Spencer Treat Clark a Connie Nielsen, přičemž druhá jmenovaná herečka se sama označila jako první potvrzená součást obsazení. Producenty projektu zůstávají Walter F. Parkes a Laurie MacDonald, kteří se budou zřejmě podílet i na první verzi scénáře. Podle všeho by Ridley mohl k projektu usednout po dokončení The Last Duel, počkejme si však ještě na jeho oficiální vyjádření.

Měl by druhý Gladiator vůbec vzniknout?



Diskuze /8

PecaCZE

God please no ! I kdyby se to mělo vydařit tak stejně, kdo to pokračování bude brát vážně.

29.5.2020 | 22:07:22
Svjatogor

Já bych nástup Severovské dynastie k moci (197 AD) s povděkem kvitoval. Pokud by byl scénář k filmu tentokrát OPRAVDU historicky věrohodný. Tohle je filmařsky ještě pole neorané a přitom je to hodně přelomová doba pro SPQR. Ergo, držím palce. :-)

29.5.2020 | 22:30:15
Bat24

Někde sepsalo i o tom, že by měl Maximus bojovat v Tartaru za svou duši i za duše svojí rodiny s těmi, které už zabil, ale kdo ví co z toho nakonec vznikne…

30.5.2020 | 16:47:07
Geek

Gladiátor je velmi, velmi slabý film, příšerné dialogy, přehrávání herců, historické nepřesnosti jsou potom tím nejmenším problémem. Proč vůbec v něčem takovém pokračovat?

30.5.2020 | 17:27:15
Bafomet42

Nicméně prvních pár minut filmu, tam kdesi na moravsko-rakouském pomezí, když naši Markomanští předkové odhazují hlavy římských legátů, je fajn. ;) Dál už je to blábol, samozřejmě.

#6 deeside95 #7 Svjatogor
31.5.2020 | 6:49:31
deeside95

#5 Bafomet42: Myslíš ty katapulty v lese třeba? :D

31.5.2020 | 14:53:13
Svjatogor

#5 Bafomet42: IHR SEID VERFLUCHTE HUNDE!!! Škoda moc moderní němčiny, ale jinak super. :D

31.5.2020 | 21:23:56
Pavel 1963

Ne, první je nepřekonatelný a mnozí co v něm hráli už nežijí. Vznikmńe paltlanina jako Prometheus atd…

2.6.2020 | 22:13:46
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů