Ryanair potvrdil, že jeho aerolinie Buzz jedna o charterových letech z Prahy

03.06.2020 - Česká republika



Ryanair dnes odpoledne informoval, že jeho společnost Buzz je v pokročilých fázích jednání s klíčovými touroperátory o zajištění charterových letů z Prahy v letní sezóně 2021. Mělo by se jednat o charterové lety do Řecka, Turecka, Španělska a Itálie. Dále by se mělo jednat o zajištění letů na Kanárské ostrovy a do Maroka od začátku listopadu.

Plánované livery společnosti Buzz. Zatím jej nesou jen nově vyrobené Boeingy 737 MAX 200 (foto: Buzz)

„Čeští spotřebitelé a cestovní kanceláře nemusí mít obavy ohledně volných míst v letadle pro zájezdy příští léto. Buzz je v pokročilých jednáních s klíčovými touroperátory a s Ryanair Group o rozšíření svých služeb z Prahy o další destinace v Řecku, Turecku, Italii, Španělsku, Portugalsku a severní Africe v letní sezóně 2021,“ uvedl Michał Kaczmarzyk, šéf společnosti Buzz.

„V době, kdy jiné letecké společnost usilují o státní pomoc, aby se vyhnuly kolapsu, Buzz bude poskytovat spolehlivé služby s moderními Boeingy 737 z/do Prahy za nízké ceny,“ dodal Kaczmarzyk s tím, že jednání by mohla být dokončena a podrobnosti pro léto 2021 by mohly být oznámeny během příštích měsíců.

Boeing 737-800 provozovaný společnosti Buzz (foto: Marvin Mutz/Wikimedia Commons - CC BY-SA 2.0)

Společnost Buzz je dceřinou leteckou společností Ryanair Group se sídlem v Polsku. Společnost byla založena v roce 2017 jako s cílem být charterovou aerolinií na polském trhu. V loňském roce aerolinie změnila název na Buzz. Před vypuknutím pandemie koronaviru Buzz létal pro Ryanair na pravidelných linkách včetně těch z Prahy a provozuje charterové lety z Polska. V současnosti pod Buzz létá 45 letadel Boeing 737-800.

Témata