Fred a Rosemary West: Pár sadistických vrahů, který své oběti věšel ve sklepní mučírně na háky

Fread a rosemary Westovi byli brutální masoví vrahové.
Zdroj: Wikimedia Commons, Fair use, Source
Fred a Rosemary West se poprvé setkali v roce 1969.Děti byly zneužívané. Celá rodina Westových.

Fred a Rosemary West se poprvé setkali v roce 1969. V té době bylo Rosemary pouhých patnáct let a Fredovi sedmadvacet. Na první pohled idylický pár se vyžíval v mučení a vraždách mladých dívek. Ze sklepa vlastního domu si udělali mučírnu, ve které zavraždili nejméně 12 žen a dívek. Do dnešní doby se řadí mezi nejhrůznější masové vrahy vůbec. Kde se zrodilo zlo, které pohánělo Freda a Rosemary v jejich zvrhlých praktikách? 

Markéta Kuča
Markéta Kuča 07. 06. 2020 12:10

Fred West se narodil v roce 1941 do rodiny chudých a jednoduchých farmářů, jejichž styl života se od prvopočátku vymykal normálu. Šest sourozenců včetně Freda muselo od útlého dětství vykonávat tvrdou práci na poli a je velká pravděpodobnost, že je rodiče sexuálně zneužívali. Fred byl pro matku nejoblíbenější ze všech dětí. To bohužel v pozdější době zapříčinilo, že matka tehdy s dvanáctiletým Fredem měla pravidelný sex a incest byl v jejich rodině považován za něco zcela běžného.

Spolužáci na Freda vzpomínali jako na pořádného mrzouta, který ustavičně lítal v problémech. Mladík neoplýval kdovíjakou inteligencí. Ve čtrnácti letech uměl sotva číst, ale v krádežích se čím dál tím více zdokonaloval. V sedmnácti letech se Fredovi ovšem stala nehoda na motorce, která měla podle expertů vliv na jeho pozdější násilnické sklony, které přerostly ve vášeň v zabíjení. Fred se tehdy střetl na motorce s protijedoucím autem, poranil si mozek a byl v kómatu. Jeho chování se po nehodě značně změnilo. Začal trpět výbuchy vzteku a nedokázal ukočírovat své hysterické stavy.

Osudové seznámení s Rosemary

Fred se s Rosemary poprvé setkal v roce 1969 a dohromady je spojil podobný osud. Rosemary byla divoké dítě. Bohužel i ji od útlého věku sexuálně zneužíval vlastní otec a postupem času to mladičké Rose přišlo jako něco běžného a normálního. V té době patnáctiletá Rose také neoplývala intelektem a byla poznamenaná velmi traumatizujícím dětstvím. I přesto, že randila s Fredem, tak měla občas sexuální styk s otcem a to i v pozdějším věku.

V roce 1970 se Fredovi a Rosemary narodila dcera Heather Ann West. Rosemary měla s Fredem celkem tři děti. Do toho se ale starala i o Charmaine Carol West, což byla dcera bývalé partnerky Freda, jejímž otcem byl Pákistánec. Malá Charmaine se stala první obětí Rosemary, podle které měla špatnou barvu pleti. Údajně na ní bylo poznat, že jejím otcem není běloch. V očích Freda Rosemary po vraždě nevlastní dcery stoupla a jejich manželství se posunulo na další úroveň. V roce 1972 se konala svatba a zhýralému páru už nic nebránilo v provádění těch nejhrůznějších zvěrstev nejenom na svých nejbližších.

Ve sklepní mučírně věšeli oběti na háky

Ďábelskému páru později došlo, že si bude muset pro své zhýralé praktiky vybírat dívky, které nikomu nebudou chybět. Zaměřili se proto na prostitutky, osamělé ženy a bezdomovkyně. Od roku 1973 si manželé udělali ze sklepení mučírnu, kde věznili unesené dívky. Údajně je měli věšet na háky, sexuálně zneužívat a mumifikovat. Nejstarší dcera Rose a Freda Heather si prožila strašné dětství. Fred ji pravidelně znásilňoval, natáčel si to na kameru a občas přizval i matku Rosemary. V letech 1973-1986 manželé zabili zhruba devět dívek včetně nebohé Heather. Tu zavraždili poté, co si uvědomili, že je ohrožuje prozrazením.

Heather bestiálně zavraždili, pohřbili na zahradě a na jejím hrobě vybudovali terasu. Fred se ale nezastavili před ničím a po vraždě Heather začal znásilňovat druhou dceru, kterou zplodil s Rose. Ta v pozdější době proti otci svědčila a detailně vypověděla, co jí otec prováděl. Policie dostala povolení k domovní  prohlídce a v roce 1994 bylo objeveno tělo Heather.

Sadistický pár masových vrahů dopaden

To ale nebylo všechno. Předpokládá se, že Rosemary a Fred zavraždili zhruba 12 žen a dívek. Přesný počet ovšem není znám. Téhož roku manželé Westovi stanuli před soudem a Fred se začal psychicky hroutit, což vyústilo v jeho sebevraždu v roce 1995. Rosemary dostala za své zrůdné činy trest doživotí a je stále naživu. Dům hrůzy byl srovnán se zemí a není po něm ani památky.

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Související články

Další články