Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

První díl Českého poháru na divoké vodě ovládla mezi kajakářkami Paloudová před Satkovou

I sjezdařům na divoké vodě už svítí zelená. S více než dvouměsíčním zpožděním jim odstartovala. Na Českém poháru v Roudnici nad Labem se představila kompletní tuzemská špička. Mezi kajakářkami došlo na souboj Anežky Paloudové s Martinou Satkovou, po němž slavila prvně jmenovaná.

Je nám líto, video expirovalo.
V Roudnici odstartoval Český pohár sjezdařů na divoké vodě

Satková vyhrála kvalifikaci, ale ve finále byla rychlejší její rivalka Paloudová"Během koronaviru jsem toho natrénovala víc, než kdybych chodila normálně do školy, jelikož jsem měla opravdu čas chodit dvakrát denně pádlovat na Lipno, takže to bylo fajn," pochvalovala si jednadvacetiletá rodačka z Českého Krumlova.

Nejpočetnější kategorii kajakářů vyhrál Vojtěch Zapletal. V nabité konkurenci kanoistů vládl Vladimír Slanina.

Touto dobou měli mít reprezentanti ukončené mistrovství světa ve Spojených státech a mohli trénovat ve francouzském Treigancu. Obě akce byly zrušené kvůli koronavirové pandemii. 

"Zrušení vrcholného závodu sezony je samozřejmě velká škoda. Na začátku roku jsme stihli soustředění ve Španělsku, na kterém jsme byli všichni v dobré formě. Vypadalo to na velmi zajímavou nominaci, ale situace se vyvinula jinak. Nějak jsme se s tím vyrovnali a po třech měsících se vše opět dalo do pohybu. Myslím, že ta sezona bude nakonec ještě vydařená,“ řekl pro server kanoe.cz kajakář Kamil Mrůzek.

Zdroj
ČT sport, kanoe.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články