Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Policie zasáhla proti vydavateli projevů Adolfa Hitlera a antisemistské knihy Jedovatá houba. Navázala tak na zásah proti Našemu vojsku

10. června 2020
Čtení na 1 minutu

Národní centrála proti organizovanému zločinu zasáhla v Brně a na dalších místech republiky proti lidem, kteří stojí za nakladatelstvím Guidemedia. Toto nakladatelství vydalo třeba antisemitskou knihu Jedovatá houba nacistického spisovatele Ernsta Hiemera nebo projevy Adolfa Hitlera. Mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej to potvrdil. Tuto informaci jako první uvedl DeníkN.cz.

Policie podezírá nakladatelsví z podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka a z popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy. „Mohu uvést, že náš útvar (NCOZ) provádí úkony trestního řízení. Podrobnosti k těmto úkonům uvádět nebudeme. Podávání informací z trestního řízení má vyhrazeno Městské státní zastupitelství v Brně,“ uvedl Ibehej. Mluvčí zastupitelství Ivo Hahn nezvedal telefon.

Jak deník Romea.cz již informoval, policisté z odboru extremismu a terorismu zasahovali i v pražském obchodě nakladatelství Naše vojsko, které má v nabídce kalendáře pro rok 2021 s portréty hlavních nacistických válečných zločinců. Případ dozoruje Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 5. Jeho mluvčí Aleš Cimbala serveru Novinky.cz řekl, že případ se týká prodeje kalendáře. Kvůli němu podalo několik organizací trestní oznámení.

Kalendář kritizoval i izraelský a německý velvyslanec v ČR. Podle zjištění ČTK je obchod na Andělu v Praze 5 zavřený, policisté byli na místě asi hodinu a půl a odvezli si kalendáře a hrnky a trička s portréty nacistů.

Nakladatelství Guidemedia dříve vydalo projevy Adolfa Hitlera a čelilo obžalobě kvůli schvalování genocidy a podpory hnutí směřujícího k potlačení lidských práv a svobod. Loni ho Nejvyšší soud obžaloby zprostil. Vydalo také klasické dílo protižidovské propagandy, knihu Jedovatá houba nacistického spisovatele Ernsta Hiemera. Kvůli prodeji této knihy podala letos trestní oznámení Federace židovských obcí.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon