Ocenění Ekoučitel roku převzali pedagogové, kteří umí pro ochranu přírody nadchnout své žáky a studenty

Krátce před koncem školního roku dnes společnost Recyklohraní ocenila nejaktivnější a nejzapálenější pedagogy vyučující ekologickou výchovu v mateřských, základních a středních školách a zájmových kroužcích. Celkem 16 pedagogů z celé České republiky za svou celoroční činnost obdrželo certifikát Ekoučitel roku 2019/2020.

Z přihlášených kandidátů odborná porota vybrala ty, kteří nejlépe splnili kritéria při práci s žáky a studenty, při realizaci environmentálních projektů a plnění osvětových úkolů. Velkým plusem bylo, když pedagogové sdíleli zkušenosti a příklady ze své praxe s ostatními kolegy učiteli, a to zejména v oblasti třídění a recyklace elektrospotřebičů a baterií a dále při předcházení vzniku odpadů.

Certifikát Ekoučitel je oceněním práce pedagogů, kteří dokážou pro ochranu přírody nadchnout své žáky a studenty. Dělají nesmírně důležitou práci, protože pomáhají vychovávat generaci, která věřím, že bude ohleduplnější k životnímu prostředí než jejich rodiče,“ uvedla Hana Ansorgová, ředitelka Recyklohraní, a dodala: „Děkuji všem pedagogům, kteří o certifikát zabojovali, i když to v letošním roce, kdy museli od března přesunout výuku do online prostředí, neměli vůbec lehké.

Školní vzdělávací program Recyklohraní aneb Ukliďme si svět má za sebou již 12 let existence, je do něj zapojeno více než 3800 škol. Letošní projekt Ekoučitel roku byl již jeho čtvrtým ročníkem.*

OCENĚNÍ EKOUČITELÉ ROKU 2019/2020

 

Mgr. Jana Libovická Základní škola, Bílina
Mgr. Dana Hozová Základní škola Hulín
Mgr. Květa Děrdová Základní škola Břidličná
Ing. Jiří Vlček Střední škola technická, gastronomická a automobilní, Chomutov
Mgr. Ing. Andrea Tláskalová Základní škola J. V. Sládka, Zbiroh
Mgr. Jana Dvořáková Základní škola Ostrava, Gajdošova
Mgr. Alena Volná Základní škola, Ostrava-Výškovice
Mgr. Eva Veselá Základní škola a mateřská škola Červená Voda
 Mgr. Zdenka Vančurová ZŠ Kolín III., Lipanská
Miroslava Jehličková Základní škola Pardubice – Polabiny
Mgr. Iva Trnková Základní škola Ronov nad Doubravou
Ing. Milan Šandera Základní škola, Česká Lípa, Partyzánská
Mgr. Jana Miková ZŠ a MŠ Nezdenice
PaedDr. Lenka Hrnčířová ZŠ Týnec nad Labem
Mgr. Bohunka Vrchotická ZŠ U Roháčových kasáren
Mgr. Jitka Kovaříková Malostranské gymnázium

Projekt Recyklohraní aneb Ukliďme si svět, vznikl v roce 2008 a jeho cílem je informovat a vzdělávat žáky či studenty MŠ, ZŠ a SŠ z celé ČR o problémech životního prostřední a nutnosti recyklace. V průběhu školního roku jsou vyhlašovány zajímavé úkoly s environmentální tématikou. Pedagogičtí pracovníci ke své práci mohou využívat učební materiál tzv. ekoabecedy. Zájemci o praktickou výuku recyklace se mohou zapojit do nejrůznějších sběrových akcí na podporu zpětného odběru použitých baterií a drobného elektrozařízení. Do května 2020 se do programu zdarma registrovalo 3 800 škol.

Bližší informace o aktivitách v rámci projektu, včetně fotogalerie lze najít na stránkách www.recyklohrani.cz nebo na www.facebook.com/recyklohrani. Hlavními partnery o. p. s. Recyklohraní jsou společnosti ASEKOL, a. s., ECOBAT, s. r. o., a ELEKTROWIN, a. s.

/zr/

K foto:

Recyklohraní aneb Jak lze ve školách hravě a zajímavě vyučovat ekologickou výchovu

Ilustrační foto: Recyklohraní o. p. s.

Napsat komentář

Napsat komentář

Komentáře k článku

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down