Kdo zazvoní na gong, pro toho si Hagen přijde. Lomy Amerika a jejich okolí jsou plné tajemných příběhů

18. červen 2020

Jana Římanová a Kateřina Tomsová se v dalším díle podcastové série Bludičky vrátily na svá oblíbená místa na Karlštejnsku. Kačka, která miluje byliny, s nadšeným výrazem poskakovala od jednoho vzácného druhu rostliny k druhému a svou radost sdílela i s kolemjdoucím neznámým botanikem. Janu tohle botanické nadšení až zas tolik neuchvátilo, protože má radši strašidelné příběhy než herbáře.

Po bylinné exkurzi se holky vydaly neschůdnými pěšinkami blíž ke komplexu vápencových lomů u obce Mořina. Tady Jana ožila, protože si vzpomněla na tajemné legendy o šíleném německém vojákovi Hansi Hagenovi, a taky Kačku poučila o tom, co strašného se stane, když někdo zazvoní na jeho gong, který prý visí v jedné z místních štol.

Dojdou Bludičky po Svatojakubské cestě, která tudy vede, osvícení? Existuje kromě gongu Hagenův bong, nebo tento pojem vznikl čirou náhodou? Poslechněte si díl podcastové série Bludičky z okolí lomu Velká Amerika a všechno se dozvíte.

Všechny díly Bludiček najdete na webu wave.cz/bludicky a taky se můžete přihlásit k odběru podcastu na wave.cz/podcasty.

autoři: Jana Římanová , Kateřina Tomsová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka