InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Firma Laben nezaplatila nic, milevský dům kultury se obrátil na exekutora

MILEVSKO - Z částky 331 087 korun s úrokem 8,05 procent ročně, kterou krajský soud loni v prosinci definitivně přiznal milevskému domu kultury ve sporu s firmou Laben bývalého nájemce kavárny v domě kultury Ladislava Benduly, neuvidí městská organizace podle všeho vůbec nic. Právní služby už přišly na 102 698 korun a soudní poplatky na 66 329 korun. Teď se ještě náklady města zvýší o poplatky exekutorovi, nejspíš rovněž s nulovým profitem.

 

Ředitel domu kultury Vít Kratochvíl, který zamotanou situaci s pronájmem kavárny zdědil a v dalších krocích vždy musel postupovat podle rozhodnutí rady města, neměl jinou možnost, než nyní na základě rozsudku obeslat firmu Laben výzvami k zaplacení přisouzené částky. "To jsme učinili. Poslali jsme výzvy, firma Labem nereagovala, takže jsme podali návrh na exekuci. Exekuční společnosti z Prahy jsme zatím zaplatili zálohu 5000 korun," říká Kratochvíl. Fakt, že veřejná instituce zřizovaná městem nemůže jen tak nechat ležet ladem vysouzený nárok, povede zřejmě k dalším výdajům v exekuční kanceláři.

Ladislav Bendula se k situaci vyjádřil tak, že společnost s ručením omezeným Laben přerušila podnikání a nemá žádné finanční prostředky. "O exekuci ještě nic nevím, ale exekutor zjistí totéž - že firma nic nemá, bude to rok dva sledovat, jestli se tam nějaké prostředky neobjeví, a pak to odloží," odhaduje Ladislav Bendula. Exekutor přitom podle něj nemůže postihnout jeho podnikatelské aktivity v jiných firmách nebo jeho osobní majetek. Závazek náleží firmě Laben. "Já jsem všechny prostředky firmy Laben kdysi použil na sankce pro pivovar, kterému jsem nezajistil odběr, když jsem musel kavárnu opustit. Na to jsem upozorňoval hned na začátku, když jsem radě města navrhoval, abychom se rozešli smírně s vzájemně nulovými nároky," připomíná Bendula situaci z konce roku 2014, kdy byl tomuto řešení tehdy nakloněn i čerstvě zvolený starosta Ivan Radosta. Ovšem u ostatních radních nenašel pochopení, ti se chtěli s Bendulou soudit.

 

 

 

Další zprávy z regionu

 
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace