AKU jsou trekové boty přímo z italských hor

Zamýšleli jste se někdy nad tím, že spousta výrobců horského vybavení skutečně pochází z hor? Například značka Salomon má sídlo v Annecy nedaleko francouzských Alp. La Sportiva pochází z Ziano di Fiemme nedaleko italských hor. Podobně i firma AKU má domov na severu Itálie, konkrétně ve městě Montebelluna. Italská firma AKU se rozrostla z malého obchůdku do obrovské firmy. Dnes nabízí více než třicetileté zkušenosti a vyrábí jak boty pro horolezce, tak volnočasovou outdoor obuv. Své boty navíc stále vyrábí v Evropě. Jedna továrna se nachází přímo ve městě Montebelluna v italské provincii Treviso a druhá v Cluj Napoca v Rumunsku.

Boty AKU se stále vyvíjí

Výrobce AKU neusíná na vavřínech. Přestože dobré boty nabízí už dlouhou řadu let, pořád inovuje a přináší nové technologie. Jejich nový počin – model AKU Minima – byl dokonce oceněn na největším veletrhu ISPO v Mnichově ISPO Award 2020. Boty AKU Minima jsou vyrobené z kůže, takže dlouho vydrží, ale zároveň jsou maximálně šetrné k naší planetě. Při výrobě už se nepoužíval chrom ani jiné těžké kovy, zredukovaly se emise CO2 a ty, kterých se zbavit nepodařilo, byly vykompenzovány vysazením nových stromů. Díky tomu si model MINIMA vysloužil zlatou cenu v kategorii outdoor v segmentu Urban Lifestyle Footwear. Boty se budou prodávat až od srpna letošního roku. Už teď si ale můžete pořídit i jiné povedené modely italské značky.

Pořiďte si kvalitní trekové boty

Láká vás pořídit si outdoor obuv prověřenou italskými horami? Výhradní zastoupení značky AKU na českém a slovenském trhu má již od roku 1993 obchod Alpitrek. Jeho kamennou prodejnu najdete v Příboru, ovšem funguje jim také e-shop. Tam si prohlédnete desítky kvalitních bot v různých cenových relacích. Vyberou si nároční milovníci turistiky i ti, kdo si na hory nebo na túru vyjdou jen občasně. Aktuálně mají na mnoho modelů slevy, tak utíkejte rovnou na Alpitrek.cz, ať je nepropásnete.

Doporučené články