Ohníčská starostka převzala na Vyšehradě ocenění za rekonstrukci kapličky
Starostka s oceněním na snímku uprostřed. Foto: archiv obce
Teplice

Ohníč – V sobotu 20. června převzalo vedení Ohníče na pražském Vyšehradě Cenu odborné poroty v soutěži Má vlast cestami proměn, do které přihlašují obce a města projekty zdařilých rekonstrukcí nemovitých památek. Předávání cen se konalo u příležitosti zahájení 11. ročníku stejnojmenné putovní výstavy. Ta prezentuje v různých částech republiky na výstavních panelech nejúspěšnější projekty.

Ohníčtí získali cenu odborné poroty, složené z předních českých architektů, které předsedal Josef Pleskot. „Ve skrytu duše jsem si přála vyhrát cenu odborné poroty, ale když jsem viděla, jaké krásné proměny se vystavují a jaká je konkurence, opravdu jsem v cenu nevěřila. O to větší radost jsem měla, když jsem se dozvěděla o tom, že naše kaplička tuto cenu získala,“ uvedla k ocenění ohníčská starostka Lenka Brandtnerová. Jak dodala, její radost umocnila i atmosféra Vyšehradu, kde se každoročně ceny předávají.

2306ohnickaple

Opravená kaplička. Foto: Ilona Kaulfuss

Vedení obce přihlásilo do soutěže kapličku Panny Marie v Dolánkách, kterou se Ohníčským podařilo rekonstruovat s pomocí dotace ministerstva zemědělství. Velkou zásluhu na současném vzhledu sakrální památky má podle starostky štukatér Karel Kaliba. Oprava byla dokončená v létě 2018, kdy došlo k vysvěcení kapličky a ta nyní slouží jako příjemné odpočinkové místo pro turisty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru