Tip na prodloužený víkend: Malá Paříž a další koncerty

Turistické cíle v Teplicích o svátku fungují jako v neděli
Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 3.7.2020 | Cestování, gastronomie

Teplice (Pressweb) - 3. 7. 2020: O prodlouženém svátečním víkendu se v Teplicích koná hned několik hudebních akcí. Tým VisitTeplice připravil několik koncertních doporučení.

V sobotu 4. července v Šanovské mušli odehraje Severočeská filharmonie svůj druhý letní koncert. Na programu jsou díla G. Ch. Wagenseila a P. J. Vejvanovského, sólově vystoupí Michal Černý (pozoun) a Jiří Šperk (trubka). Diriguje Charles Olivieri-Munroe. Koncert začíná v 16:30 hod. a potrvá půldruhé hodiny.

V neděli 5. července v Zahradním domě proběhne letos už šestý cyklus Malá Paříž, v rámci kterého vystoupí Helena Kolihová, pianistka z ulice U zámku (od 15 hod.), o hodinu později otec se svými třemi syny Vojnar family band. Na 17. hodinu dorazí děčínská hudební dvojice mladých učitelů - pianistka Iva Šulcová a kytarista Tomáš Kostka. V 18 hodin proběhne v rámci Malé Paříže první dadaistická diskotéka v podání kapely Kpt. Krab. Devatenáctá hodina je vyhrazená uskupení Nina Rosa, které tvoří slovenská zpěvačka Nina Marinová, akordeonista Michal Mihok a kytarista Tibor Žida. Na závěr od 20 hodin zahraje latinskoamerické melodie teplické Igor Barboi trio, složené z ruského akordeonisty Igora Barboi, cellisty Severočeské filharmonie Vojty Čermáka a legendárního teplického kytaristy Martina Herbsta.

Sváteční pondělí 6. července nabízí dvě hudební vystoupení: od 16:30 hod. letní promenádní koncert v Zahradním domě pod taktovkou Charlese Olivieri-Munroea a od 19 hod. letní koncert chrámové hudby Tria Bel Canto v kostele Svatého Jana Křtitele na Zámeckém náměstí.

Turistické cíle v Teplicích o svátku fungují jako v neděli

Během svátku v pondělí 6. července jezdí městem teplický turistický vláček Humboldt podle nedělního jízdního řádu. „Jako v neděli je otevřená i botanická zahrada, zámek a další turistické cíle návštěvníků města,“ říká Pavla Lehnerová, výkonná ředitelka společnosti VisitTeplice.

Platí to i o vyhlídkové věži kostela Svatého Jana Křtitele. Vybrané památky je možné navštívit výhodněji s individuální nebo rodinnou kartou TepliceCARD, kterou prodává turistické informační centrum VisitTeplice v Dlouhé ulici.

::

Společnost VisitTeplice od roku 2017 poskytuje služby v oblasti cestovního ruchu a volnočasových aktivit pro návštěvníky města Teplice, regionu Teplicka a Ústeckého kraje. Ve své oblasti je jedinou společností takového typu. Provozuje vlastní informační centrum a webové stránky www.visitteplice.com. Propojuje místní hotely, restaurace, muzea a ostatní provozovatele zařízení cestovního ruchu. Společnost poskytuje průvodcovské služby a spravuje řadu významných místních památek, např. poutní místo nad ostatky křesťanského mučedníka ze 4. století St. Clari nebo vyhlídkovou věž kostela sv. Jana Křtitele s interaktivní expozicí. VisitTeplice provozuje jízdy turistickým vláčkem Humboldt a výlety kabriobusy, nabízí turistům kartu na levnější jízdenky a vstupenky a mobilní aplikaci v devíti jazykových mutacích.

Region: Ústecký kraj

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
+420 775 599 024
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Česká republika
flotila@evox.space
Tel: +420 775 599 024