Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Iljušin znovu nabral rychlost

Iljušin znovu nabral rychlost

Na D10 vzniká Buggyra Air

Činnost roudnické Buggyry se neomezuje jen na sféru závodění. Spolu s podnikatelem Františkem Vágnerem realizuje projekt zábavního odpočívadla s občerstvením.

Nese jméno Buggyra Air, nachází se na 51. kilometru dálnice D10 mezi Mladou Boleslaví a Bakovem nad Jizerou a jeho největší atrakcí je vyřazený letoun Iljušin Il-18D. Motoristé se s ním na tomto místě setkávají již desítky let, zub času však na vzdušném korábu neúprosně zahlodal. 

Jezdecká sestava Buggyra Racingu před zrekonstruovaným letounem. Foto: Buggyra

Bohužel se mu nedostávalo dostatečné údržby a hrozilo jeho uzavření. Proto když se objevila nabídka na prodej areálu, vzal jsem si za své jeho rekonstrukci. Otevřeli jsme dětské hřiště, zvedli kvalitu stravování a plánujeme zde výstavy strojů všeho typu. K vidění tu je i Buggyra Speed Truck, se kterým Aliyah Kolocová před nedávnem pokořila dva světové rekordy,“ uvedl František Vágner.

Získali jsme základnu, ze které hodláme vyrážet na většinu akcí včetně Dakaru. Navíc tady chystáme prezentace různých aktivit a v neposlední řadě doufáme, že se tyto prostory stanou dějištěm oslav našich triumfů,“ prohlásil šéf Buggyry Martin Koloc.

Zdroj: Buggyra