InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Brunch Na Zavadilce – kulinářská akce amatérských kuchařů

    neděle 12.5 10:00 - Podskalí – Strakonice

  • Tomáš Kvapilík: Mozaika vztahů – společenská beseda

    neděle 12.5 19:00 - Kavárna Železářství U Šulců, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbalisté Volyně začali s přípravou hned na začátku července

Jan Jiřík , Autor: SK Slavoj Volyně

Jan Jiřík     Autor: SK Slavoj Volyně

VOLYNĚ – Hodně brzy zahájili přípravu na novou sezonu fotbalisté Volyně, a to už 3. července. Mužstvo, které v minulém ročníku I. B třídy obsadilo v nedohrané soutěži 10. místo, povede opět trenér Jan Jiřík, který na lavičku usedl před rokem.

 

Jak jste se loni dostal ke kormidlu Slavoje jako hlavní trenér?
Volyně je moje druhé angažmá u mužů, předtím jsem dva roky trénoval v Nezamyslicích III. třídu, kdy jsme postoupili do okresního přeboru. A ještě předtím jsem čtyři roky vedl dorost. Můj bývalý trenér Tomáš Čakrt, který se zná s mým současným asistentem Davidem Pikolonem, mi loni zavolal, že Volyně shání trenéra a jestli to nechci zkusit. Kývl jsem a vydrželo to. Byl to pro mě posun dopředu, trénovat tým ve vyšší soutěži. Volyně je město, které podle mě patří do I. A třídy. Budu se snažit tam Slavoj dostat, slušela by mu. Nicméně co se týče hráčského kádru, dáváme ho stále dohromady, za nějaký čas by to však mohlo vyjít.

Co vás naučil ten půlrok, kdy jste vedl Volyni?
Šel jsem úplně do neznáma, znal jsem jen Radka Slavíka, s nímž jsem hrával dříve ve Strakonicích. Byl to spíše seznamovací půlrok, zjistil jsem, jak co funguje, jací jsou hráči. Na hodnocení je brzy.

Co pro vás bude prioritou do nového ročníku, na čem budete chtít pracovat v letní přípravě?
Bohužel pro mé svěřence to bude pracování na fyzičce. Přes léto se sice tak nenažene jako v zimě, ale to, co kluci nabrali letos v zimě, je kvůli dlouhé pauze pryč. Když jsme se sešli po koronavirových opatřeních poprvé, hráči nebyli v dobrém fyzickém stavu. Jakmile to bylo možné, začali jsme trénovat a podařilo se nám odehrát dva přátelské zápasy. Scházeli jsme se až do konce června a v pátek 3. července jsme oficiálně zahájili letní přípravu. V ní chci hlavně dělat co nejvíc věcí s míčem. Začali jsme dříve než loni, ale situace si to žádá.

Celý rozhovor najdete v aktuálním vydání Týdeníku Strakonicko, v prodeji od 8. července.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace