• Fashion News  • Ikonické brýle Jacques Marie Mage odkazují na slavné osobnosti moderních dějin

Ikonické brýle Jacques Marie Mage odkazují na slavné osobnosti moderních dějin

Mistr hororu, prezident i bývalý král a akladatel značky Jacques Marie Mage vytvořil jedinečné modely brýlí, odkazující na proslulé spisovatele, filmaře i krále. Pro letošní kolekci vybral Jerome několik osobností z 20. století, inspiroval se tím, jaké brýle nosili, a vytvořil současnou interpretaci modelů.

Některé obruby jsou oblé, takové nosil například Alfred Hitchcock, jiné přísně hranaté, třeba ty, které si oblíbil J.F. Kennedy. Jerome Mage sahá ve svých návrzích po materiálech jako je zlato, stříbro nebo acetát celulózy, což je tradiční japonský produkt získaný z bavlny. Poměrně měkký, ušlechtilý materiál je velmi praktický, neboť se dá snadno rozleštit v případě, že si brýle škrábnete.

„Individualita je nezcizitelné právo, je to myšlenka, která vyžaduje své vlastní jedinečné výrazy,“ říká Jerome Mage

Hitchcock

„Inspirace přichází odevšad,“ řekl kdysi americký a britský režisér Alfred Hitchcock. Jacques Marie Mage vytvořil velmi sofistikovaný model brýlí s půvabem šedesátých let s odkazem na mistra hororového žánru. Příjemné oblé obruby z oblíbeného acetátu celulózy dostanete v pěti různých kombinacích.

Fitzgerald

Chcete ikonické brýle s tou nejklasičtější americkou siluetou? Právě takový je model brýlí pojmenovaný podle 35. amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Současná interpretace ikonického tvaru evokuje 50. léta 20. století a zároveň vám díky modernímu provedení dodá svěží mladistvý vzhled. Model Fitzgerald má klasický obdélníkový rám, vyrobený z acetátu celulózy s vnitřní drátěnou konstrukcí z drahých kovů. 

Windsor

Odvaha, důvtip a odhodlanost jít svou cestou. Hesla, jimiž se řídil britský král Edward VIII., než se rozhodl kvůli sňatku s několikrát rozvedenou Wallis Simpsonovou abdikovat na britský trůn. Model brýlí pojmenovaných podle britského vévody je pro všechny ty, kteří si dovolí poslechnout své srdce. Výrazné obruby s efektními prostornými brýlovými čočkami mají na boku nožiček emblematickou šipku, která tak skvěle doplňuje odvážný tvar modelu.

Sartre

„Člověk je nutně svobodný i proti své vůli,” tvrdil francouzský spisovatel, existencialista a dramatik Jean-Paul Sartre. Brýle inspirované estetikou 50. let jsou současnou verzí obrub, které Sartre skutečně nosil. Výrazná horní část rámečků je doplněna lehkým spodním lemem i příjemnou barevností jednotlivých modelů. Obruby obsahují vysoce kvalitní titanové jádro, potažené acetátem celulózy.

Hopper

Dennis Hopper byl americký herec, filmový tvůrce, fotograf a všestranně nadaný umělec. Proslul filmem Bezstarostná jízda, ve kterém spolu s Petrem Fondou zahrál jednu ze dvou hlavních rolí a který i sám režíroval. JMM vytvořil na počest tohoto umělce kolekci tří různých modelů brýlí, které se pyšní různými barvami čoček i designem obrub. Hopper – The Pepper jsou tak velmi elegantní, zatímco Hopper – 1962 vyloženě evokují motorkářskou kulturu, věrně zobrazenou ve filmu Bezstarostná jízda. Model Hopper – Taos je zase elegantním, rádoby vintage kouskem.

Cena vybraných brýlí se pohybuje v rozmezí 21 000 – 35 000 Kč. V České republice jsou brýle k dostání výhradně v Žilka Optik Studio, Budečská 793/1, 120 00 Praha 2 – Vinohrady

Zdroj fotografií: archiv Žilka Optik Studio

Marketing manager