Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Na brněnském velodromu byl nejlepší Polák Prokopyszyn

V Brně vládl Polák. Filip Prokopyszyn vyhrál třídenní etapový závod dráhových cyklistů na 500+1 kolo na tamním velodromu. Nejlepším z českých jezdců byl na třetím místě dráhař pražské Dukly Nikolas Pietrula, po čtyřech etapách vedoucí Daniel Babor z Prostějova klesl na celkovou pátou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Bodovací závod cyklistů na 500+1 kolo vyhrál v Brně Prokopyszyn

Mladý talent polské cyklistiky Prokopyszyn nastupoval do rozhodující páté etapy Velké ceny Zemaka z druhé pozice a dokázal se dostat do úniku několika jezdců, což mu vyneslo celkové vítězství. Nedařilo se mistru světa v omniu z roku 2007 Aloisi Kaňkovskému: sedmatřicetiletý vítěz tohoto závodu z roku 2013, který se nyní věnuje silniční cyklistice, skončil až na 21. místě.

Jednoho z posledních etapových bodovacích závodů na světě se letos zúčastnil rekordní počet tří set cyklistů ve všech věkových kategoriích. Pořadatelé z brněnského Favoritu přivítali závodníky ze sedmi zemí. Na poslední chvíli se omluvili Italové, které do Česka nepustil tamní svaz, a proto v Brně chyběl i obhájce loňského prvenství Matteo Donega.

Velká cena Zemako, etapový závod v dráhové cyklistice na 500+1 kolo v Brně:

Muži - elite: 1. Prokopyszyn (Pol.) 189, 2. Filutás (Maď.) 178, 3. N. Pietrula (Dukla Praha) 176, 4. Staniszewski (Pol.) 163, 5. Babor (TUFO Pardus Prostějov) 157, 6. Gotzinger (Rak.) 146.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články