InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Hasičský den dětí

    neděle 2.6 14:00 - Drahonice

  • Dětský den se skákacím hradem

    neděle 2.6 14:00 - Pohorovice - Kloub

    Areál obecního úřadu.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Píseň Óda na Písek už má i svůj videoklip

PÍSEK - Ve spojení s Petrem Démou Škabradou z plzeňské kapely Znouzectnost vznikal v neděli 5. července v Písku nový videoklip kapely Démophobia na píseň Óda na Písek. Vznikl k 777. narozeninám města nad Otavou. Na filmovém zpracování se podílel filmař Pája Junek, který točil klipy třeba i pro skupiny Divokej Bill nebo Totální nasazení. Premiéra videoklipu proběhne ve čtvrtek 16. července v 18 hodin na kanále YouTube pod názvem Démophobia - Óda na Písek (Official Music Video 2020).


„Na natáčení se nás sešlo asi třicet, byli to převážně přispěvatelé na vznik tohoto videoklipu a jejich děti. Zcela náhodou jedna z našich dárkyň v Kestřanech, den před natáčením potkala na tvrzích partu mopedistů z Dobříše v modrobílých námořnických tričkách, což byl i domluvený dress code na natáčení a pozvala je do Písku. Kromě dárců si v klipu tedy zahraje i tento recesistický motogang. Podařilo se nám získat i letecké záběry z dronů, které dodávají klipu patřičnou pestrost a za ně děkujeme Filipu Kašparovi. Záběry jsme natáčeli na Kamenném mostě a jeho okolí, na promenádách u řeky, městském ostrově, v městské elektrárně, na Parkánech, na kostelní věži a Bakalářích, v Hradební a Šrámkově ulici. Během natáčení nás pobavil jeden starší pán, který se nás zeptal, proti čemu demonstrujeme? Na to jsme mu odvětili, že nedemonstrujeme, ale oslavujeme město Písek," směje se Zbyněk Konvička, iniciátor videoklipu a písně Óda na Písek.

Nyní se připravuje limitovaná sběratelská edice v počtu 100 kusů DVD s osobním věnováním a podpisem Petra Démy Škabrady. Obsahem tohoto DVD bude videoklip k písni Óda na Písek, audioverze této písně, její text a akordy, originální booklet od Goldy – Démova kapelního kolegy ze Znouzectnosti, fotografie z natáčení v Písku a měl by tam být i film o filmu z procesu přípravy videoklipu. Toto sběratelské DVD k 777. letům od první písemné zmínky o královském městě Písku je k dostání u Zbyňka Konvičky na mailu paperman@seznam.cz. Cena DVD je 200 korun. Na uvedeném mailu také získáte všechny potřebné informace.

Celý rozhovor se Zbyňkem Konvičkou o natáčení videoklipu bude v dalším vydání Píseckých postřehů.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace