InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Panýrkův memoriál ozdobila jeho dcera Erika

SMETANOVA LHOTA - Ve Smetanově Lhotě se v sobotu 11. července hrál 45. ročník fotbalového Memoriálu Ladislava Panýrka. Letošní ročník byl v jednom výjimečný. Poprvé v historii přijela na pozvání pořadatelů dcera zesnulého Ladislava Panýrka Erika Hoffmannová. Sympatická mladá dáma za potlesku diváků i hráčů přijala od pořadatelů květiny a pak se hned ujala čestné role při závěrečném ceremoniálu.

V Kollerově Lhotě se sešlo šest týmů, které byly nalosovány do dvou skupin, kde se hrálo každý s každým na 2 x 20 minut. První dva celky postoupily do semifinále, poslední ze skupin se utkaly o páté místo. To po výhře v poměru 3:0 získal pořádající tým Smetanovy Lhoty, když porazil celek pražské Krče.
V prvním semifinále tým Jenče porazil 3:1 obhájce loňského prvenství Mišjak tým.
Ve druhém semifinále tým Jana Kollera Dino stars vyhrál s týmem Podolí II 4:2.
Poražení semifinalisté se utkali o třetí místo, které po výhře 2:1 získal Mišjak tým a na Podolí zbyla jenom bramborová medaile, a to je po loňské třetí příčce trochu ústup ze slávy.
Ve finále se Dino stars ujal vedení gólem svého kapitána, jenže hosté z Jenče vyrovnali na 1:1, a tak i utkání skončilo. O vítězi tedy rozhodovaly tři pokutové kopy, v kterých byl úspěšnější celek Jenče, když jeho gólman dvě střely z jedenáctimetrové značky kryl a strážce svatyně Jana Kollera byl úspěšný pouze jednou. A tak se z prvenství v turnaji radovali hráči z obce čtyři kilometry od Prahy.

Fotbal ve Lhotě pomáhá
Kromě fotbalu myslel pořádající klub AFK Smetanova Lhota i na dobročinné účely. Přímo na hřišti uspořádal sbírku na pomoc mladému hokejistovi. Ondra Buchtela bojoval o místo v kádru Bílých Tygrů Liberec, ale teď svádí mnohem důležitější boj, když ho sužuje zákeřná rakovina. Vybrané finanční prostředky budou zaslány na číslo účtu: 123-0762430277/100, kam lze přispívat i nadále.

V papírových Píseckých postřezích najdete pořadí v základních skupinách a individuání ocenění, které pořadatelé udělili nejlepšímu brankaři a hráči. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace