16. července 2020 • 16:41

Slovan má nového bohatého majitele. Vrací se i úspěšný generální manažer

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým majitelem hokejového Slovanu Bratislava se stal jeden z nejbohatších Slováků Rudolf Hrubý. Spoluzakladatel softwarové společnosti ESET podle slovenských médií získá tradiční klub od Juraje Širokého, který ho vlastnil čtvrt století. S novým vlastníkem se do Slovanu vrací bývalý generální manažer Maroš Krajči, který s týmem získal šest mistrovských titulů. Klub o tom informoval na svém webu.



„V nejbližších dnech budou ještě probíhat jednotlivé úkony právního procesu převzetí společnosti,“ informoval Slovan v prohlášení.

Klub se v posledních sezonách potýkal s vážnými finančními problémy, kvůli kterým loni po sedmi letech opustil KHL a vrátil se do slovenské extraligy. Na jaře se po předčasném konci nejvyšší slovenské soutěže rozhodl kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru utlumit činnost a neprodloužil smlouvy hráčům, členům realizačního týmu a většině zaměstnanců.

Nový majitel Slovanu Hrubý je podle časopisu Forbes s majetkem ve výši 630 milionů eur (16,8 miliardy korun) sedmým nejbohatším Slovákem.

Vstoupit do diskuse
0