Deratizace na fotbalový způsob. Třetí poločas bývalých plejerů

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Práci mají náročnou. Deratizují a čistí od hlodavců celá města a obce a nejen ve Zlínském kraji, spektrum jejich specifické činnosti je ovšem daleko širší. Je pozoruhodné, jaké složení má zlínská společnost s ručením omezeným Deratex. Chtělo by se říci, že tu fotbal patří do náplně práce.

Posuďte sami. Úspěšně si tu vedou například bývalí výborní ligoví plejeři.

Petr Klhůfek je opravdovou ikonou zlínského fotbalu. Léta vedl ševcovskou jedenáctku v nejvyšších soutěžích jako kapitán, mimořádně spolehlivý fotbalista, poctivec.

„Potřebujete dobrou práci, já ji tu našel, na fotbal jsem samozřejmě nezanevřel ani náhodou, máme starou gardu, nechybím na žádném utkání nejvyšší soutěže,“ vypráví exkapitán.

„Klidně se dá říci, že „klhůfkovská“ spolehlivost platí i při naší specifické práci,“ říká jeho šéf Petr Bubrinka. Mimochodem ten působí ve zlínském fotbalovém klubu jako hlavní pořadatel při prvoligových utkáních.

„No, řekl bych že těžší to bývá při zápasech, třeba takový Baník respektive jeho fandové, ti nám dají vždycky zabrat, tady je to běh na delší trať, máme tu nejen fotbalisty, ale i hokejbalisty, na sportovce je fakt spolehnutí,“ usmívá se srovnání svých dvou pracovních rovin.“

Dalším do fotbalového soudku je Roman Dobeš, pořád ještě aktivní fotbalista ve Slušovicích, ne tak dávno výborný záložník Zlína i jiných špičkových týmů.

„Je tu bezvadná parta, to se cení v práci, stejně jako při fotbale.“

Naposledy přibyl do party šikovných deratizérů Tomáš Janíček, nedávno ještě hrál druhou ligu v Prostějově, předtím proháněl ligové útočníky v barvách Zlína, ale okusil i jiné ligové štace.

„Jsem moc spokojený, výborní kluci, výborné vedení, fakt paráda, hrajeme ligu ve svém oboru, já si ještě po zdravotních problémech zahraji fotbal pro radost ve Veselé,“ připomíná současné angažmá tvrdý, řízný brousek.

V Deratexu je to samý chlap. Obchod v zajímavé komoditě má v sesterské firmě na starost jediná žena. Helena Kapustová.

„Nemyslete, že jsem nepolíbená. Ne chlapy, fotbalem,“ vysvětluje s úsměvem sympatická blondýnka. Kdo zná poměry, ví, že už pár let mimo náročné zaměstnání prodává vstupenky na zlínském fotbalovém stadionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x