Australský krasobruslařský pár Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor. | foto: Profimedia.cz

Smrt krasobruslařské šampionky. V Moskvě zemřela po pádu z okna

  • 78
Když v roce 2017 získala titul juniorské mistryně světa, otevírala se před ní zářivá budoucnost. V sobotu v noci zemřela Jekatěrina Alexandrovská po pádu z okna. Média spekulují, že dvacetiletá moskevská rodačka, jež reprezentovala Austrálii, spáchala v ruské metropoli sebevraždu skokem z šestého patra výškové budovy. Údajně trpěla silnými depresemi a zlepšení nepřinášela ani spolupráce s odborníky.

Alexandrovská začínala jako sólistka, ale od roku 2012 se věnovala disciplíně sportovní dvojice. Na mezinárodní scéně debutovala na juniorské Grand Prix v Ostravě 2016.

O rok později získala australské občanství a hned ovládla soutěž sportovních dvojic na světovém juniorském šampionátu. Jejím partnerem byl Harley Windsor a společně také v následující sezoně vyhráli juniorskou GP jako první Australané v historii.

Reprezentanti Austrálie Jekatěrina Alexandrovskaja a Harley Windsor během...
Australský krasobruslařský pár Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor.

Startovali i na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018, kde se nekvalifikovali do volného programu a skončili osmnáctí. Na mistrovství světa dvakrát obsadili 16. místo. 

V posledních dvou sezonách je ale začaly pronásledovat zdravotní problémy a Alexandrovská kvůli nim letos ukončila kariéru.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž