InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hladinu Jordánu rozvířili aktéři plaveckého maratonu. Ten znovu sklízel chválu

Třetí ročník plaveckého Jordánského maratonu je minulostí. Ačkoliv se rodil v nejistotě a nestandardních podmínkách spojených s koronavirovou krizí, a ani chladné počasí v den závodu mu nehrálo do not, dokázal znovu posílit svou prestiž. Do výsledkových listin na třech vytyčených plaveckých distancích zapsali pořadatelé celkem 130 jmen. Poprat se s výzvami tratí o délce 1000, 3000 a 5000 metrů přišli na start pod dopravní hřiště nejen lidé z regionu, ale nechyběli například sportovci z Ústí nad Labem, Liberecka ani z Moravy. Absolutorium si zaslouží dva nevidomí plavci, kteří absolvovali Jordánský maraton s doprovodem. Nejdelší pětikilometrový závod úspěšně zvládla také nejstarší účastnice letošního ročníku, dvaasedmdesátiletá Iva Klásková. Do vody se na startu ponořila po boku řady aktivních plavců, kteří si účastí v Táboře alespoň částečně kompenzovali jiné neuskutečněné závody v dálkovém plavání. Dva nejlepší, jmenovitě Tomáš Ludvík a Martin Matoušek, dokázali stlačit svůj čas pod hranici jedné hodiny.

Průběh sobotní akce opepřily i zajímavé novinky. Jedna z nich se setkala s nečekaně velkým a příznivým ohlasem, další v některých probudila zvědavost, a u jiných možná i známky nevolnosti. Nejen o tom se pro středeční vydání Táborska rozpovídal organizátor Jordánského maratonu Milan Chvátal.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace