Vorel se definitivně vymanil ze sparťanského sevření. Na jihu mu do budoucna slibují post jedničky...

Vorel se definitivně vymanil ze sparťanského sevření. Na jihu mu do budoucna slibují post jedničky...

Protože v áčku jihočeského Dynama končí po dlouhých patnácti sezonách Zdeněk Křížek, jenž bude pracovat coby kouč brankářů v budějovické akademie, ze Sparty přichází na přestup čtyřiadvacetiletý strážce svatyně Vojtěch Vorel.

Ten začne na Střeleckém ostrově jako dvojka za čtyřicetiletým veteránem Jaroslavem Drobným, který na jihu země prodloužil smlouvu do června 2021.

"Zdenda udělal určitě pro klub hrozně moc a zaslouží náš veškerý respekt, my jsme tuhle cestu chtěli zvolit už v zimě, bohužel přišla pak koronavirová pauza, takže jsme nemohli dát prostor mladému Ivanu Sušakovi, abychom ho viděli v akci. Setrvání Jardy Drobného byla pro nás velká priorita a jsem moc rád, že pokračuje. Ke klubu má navíc obrovský vztah a fanoušci pro něj hodně znamenají. Nechtěli jsme ale jít cestou, že bychom měli v kádru čtyřicetiletého a osmatřicetiletého gólmana. Je to nesmysl. Přáli jsme si, aby druhý brankář byl mladší. Zdeněk bude v Dynamu působit jako trenér brankářů v akademii. Zaslouží si to za ty roky, co v Budějovicích odvedl," ozřejmil hlavní kouč David Horejš.

192 centimetrů vysokému Vorlovi, jenž je odchovancem Sparty, za jejíž áčko si však ve Fortuna:lize nikdy nezachytal a v posledních dvou letech byl zapůjčen ve slovenské Senici (v ročníku 2019/2020 dosáhl na dvacet startů), slibuje do budoucna post klubové jedničky. "Proto přišel mladý Vojtěch Vorel, který by měl do budoucna převzít roli jedničky," doplnil šéf lavičky Dynama.

Kromě něj dorazil do Českých Budějovic také ústecký forvard Fortune Bassey, od něhož si na severu slibovali v rámci bojů ve FNL více, než předvedl. "Přivítali jsme v týmu několik nových hráčů a chceme, aby se rychle začlenili do mužstva. Všichni hráči, co do našeho klubu přišli, jsou podle našich představ. Vytipovali jsme si je a stáli jsme o ně. Museli jsme kádr doplnit a pevně věříme, že všichni pro nás budou přínosem," zakončil dlouholetý trenér Dynama.

První přípravné utkání čeká jeho svěřence příští týden, kdy na Složiště dorazí druholigový Slavoj Vyšehrad. Že by Vorlův debut?

Seznam hráčů na začátku přípravy:

Brankáři: Jaroslav Drobný, Vojtěch Vorel, Martin Janáček

Obránci: Benjamin Čolič, Lukáš Havel, Jiří Kladrubský, Miloš Kopečný, Martin Králik, Pavel Novák, Marek Smejkal, Maksym Talovierov

Záložníci: Denis Baumgartner, Patrik Brandner, Patrik Čavoš, Tadeáš Bečvář, Lukáš Jánošík, Petr Javorek, Jakub Kousal, Karol Meszároš, Matej Mršič, Martin Šplíchal

Útočníci: David Ledecký, Fortune Bassey

Dosavadní změny v kádru:

Odchody: Pavel Šulc, Filip Havelka, Jiří Kulhánek, Denis Granečný (všichni konec hostování), Ivan Sušak, Michael Rabušic, Ivan Schranz, Ladislav Martan, Roman Polom (všichni konec smlouvy), Tomáš Sivok, Zdeněk Křížek, Ivo Táborský (všichni konec kariéry), Michal Řezáč (přestup - Žižkov)

Příchody: Martin Králik (přestup Žilina), Denis Baumgartner (přestup Senice), Vojtěch Vorel (přestup Sparta), Fortune Bassey (v jednání), Tadeáš Bečvář, Jakub Kousal, Marek Smejkal (všichni přesun z dorostu), Matěj Luksch, Martin Šplíchal (oba návrat z hostování)

Na Střeleckém ostrově už mají náhradu za Sivoka. Dynamo znovu hráblo do kádru Žiliny...