InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Pondělní zastavení s pohádkami tisíce a jedné noci

    pondělí 13.5 16:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna Za Parkem

  • Absolventský koncert

    pondělí 13.5 17:00 - ZUŠ - hrad, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Letní kino v Sezimově Ústí promítlo unikátní dokument z roku 1976

Na natáčení snímku Neděle v klubu nechyběla ani hudební skupina Orion. , Autor: Archiv skupiny Orion

Na natáčení snímku Neděle v klubu nechyběla ani hudební skupina Orion.     Autor: Archiv skupiny Orion

SEZIMOVO ÚSTÍ - V sobotu večer si několik desítek lidí nenechalo ujít promítání snímku Neděle v klubu, který v roce 1976 natočila Československá televize. Téměř hodinový dokument o lidech, kteří se tehdy věnovali kultuře a zájmové činnosti v Sezimově Ústí, promítlo letní kino v rámci projektu Filmová historie města.

Československá televize dokument Neděle v klubu odvysílala pouze jednou, od roku 1976 už ho nereprízovala. To v letním kině už v sobotu 25. července večer proběhla druhá repríza. Poprvé ho tu diváci mohli v obnovené premiéře vidět už 20. června.

"Tehdy jsme se na něj šli podívat i s ostatními členy kapely. Bohužel jsme museli odjet před koncem promítání kvůli dalším závazkům," zmínil Jiří Řeřicha z hudební skupiny Orion, která se ve filmu také objevila. Jiří Řeřicha redakci Táborska poskytl i několik fotografií z natáčení.

Kromě kapely Orion se divákům představil Taneční orchestr Kovosvit a Silon (TOKS), Velký dechový orchestr, Samotáři a další protagonisté kulturního života města. Nechyběly ani ukázky práce zájmových kroužků, které fungovaly v prostorách dnešního Hotelu MAS.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace