Incident na koupališti v Dubí: Sypaly se na mě rány, uvedl poškozený u soudu

Teplický okresní soud se dnes znovu zabýval napadením mladíka na koupališti v Dubí na Teplicku, vypovídali oba poškození. V případu je obžalovaných šest lidí, jimž za těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu hrozí až desetiletý trest. Z napadení muže, který zasahoval při roztržce dvou návštěvnic koupaliště, obžaloba viní pět mužů a jednu ženu.

Soudce jednání odročil na 29. září, hlavní líčení bude pokračovat výpověďmi dalších svědků.

Incident se odehrál 7. srpna 2018. Jedna z návštěvnic, poškozená, se tehdy rozhodla jít umravnit dítě, které podle spisu mimo jiné topilo vrstevníka. Do dění se zapojila kromě matky nevhodně se chovajícího dítěte také obžalovaná, jež podle obžaloby začala ženu, která dítě napomenula, napadat. Do sporu se pak vložil další návštěvník koupaliště a snažil se ženy dostat od sebe. Další obžalovaní se pak rozhodli zakročit. Napadený muž skončil v nemocnici se středně těžkým zraněním.

"Byl to pro mě hnusnej den, 7. 8. 2018 asi jen tak nezapomenu," uvedl poškozený David Michajlak, který se do roztržky mezi dvěma ženami zapojil, aby uklidnil situaci. Vypověděl, že v místě hádky byly děti, nechtěl jim dávat špatný příklad. Uvedl, že se snažil obžalovanou ženu dostat od poškozené, poté se na něj začaly sypat rány. Řekl, že neví, kdo konkrétně ho zbil. Muž po incidentu musel dva týdny přijímat tekutou stravu, měl poraněnou hlavu a žebra.

Michajlaka později vyznamenal prezident Miloš Zeman Medailí Za hrdinství za záchranu lidského života.

Poškozená u soudu uvedla, že se nemohla bránit. Obžalovaná ji podle jejích slov stáhla za vlasy obličejem k vodě. Poté přispěchal na pomoc Michajlak. "Máma mě vytáhla z bazénu, sebraly jsme děti a já jsem šla volat policii, otočila jsem se a všude byla krev," řekla žena se slzami v očích.

Obžalovaní vypovídali před soudem v pondělí. Jediná v případu obžalovaná žena, Žaneta Dunková, projevila nad svým chováním lítost, další tři obžalovaní uvedli, že do mladíka jen strčili. Jeden řekl, že mu dal facku. Šestý obžalovaný odmítl vypovídat.

Rostislav Drška, obžalovaný přítel Dunkové, v pondělí řekl, že šel do bazénu pro svého syna a dceru. Jedna svědkyně ho dnes označila jako muže, který se snažil ostatním v napadení mladíka zabránit. "Na klučinu neútočil, snažil se spíš situaci uklidnit," uvedla svědkyně. Podobnou věc řekl i další předvolaný svědek.

V Dubí se krátce po incidentu uskutečnila demonstrace Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). V souvislosti s protestní akcí příznivců krajní pravice policie trestně stíhá osm lidí.

Související

ANO 2011, Občané městských částí a Zelená pro Opavu podepsali koaliční smlouvu. Uprostřed Tomáš Navrátil

Polovina statutárních měst už skládá koalice. Primátora má Karviná, Opava i Teplice

Zástupci vítězné ČSSD a hnutí ANO podepsali dnes v Karviné koaliční smlouvu. Opavu povede v příštích čtyřech letech koalice ANO a uskupení Občané městských částí Opavy (OMČO) a Zelená pro Opavu. Alespoň předběžně domluvenou koaliční spolupráci má týden po volbách 15 z 27 statutárních měst. Koalice dnes vznikly i v některých okresních městech. Chrudim by měla vést koalice ANO, Chrudimáků a Pirátů, z větší části obdoba dosavadního vedení. V Chebu budou zřejmě spolupracovat vítězné ANO, Volba pro kraj (VOK) a ODS. Litoměřice povede vítězné ANO s uskupením Naše Litoměřice, jedná se ještě o vstupu třetího do koalice. V Jeseníku se na koalici opět domluvilo vítězné uskupení Jeseník srdcem a PRO Jeseník. V Teplicích dnes večer podepsalo koaliční smlouvu vítězné ANO s druhou ODS, která kandidovala s TOP 09.

Více souvisejících

Teplice napadení soudy Romové

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

před 6 hodinami

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 11 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Ukrajinské drony napadly ruské černomořské základny. Rusko jich údajně sestřelilo přes sto

Více než 100 bezpilotních letadel zneškodnily ruské systémy protivzdušné obrany v noci na pátek nad oblastmi na východě a jihovýchodě Ruska, nad Černým mořem i anektovaným poloostrovem Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy