Podnikatel Holeček ve sporu s Pardubicemi. Plot jeho kontroverzní vily je na pozemku města

Události v regionech: Plot kontroverzní Holečkovy vily je na pozemku města (zdroj: ČT24)

Pardubický podnikatel Miloš Holeček je po letech znovu ve sporu s městem. Znovu jde o jeho luxusní vilu, kterou si před časem postavil načerno u městského parku. Legalizovat stavbu mu pomohli až zastupitelé města, když před šesti lety odhlasovali změnu územního plánu. Nově se zjistilo, že část jeho plotu zasahuje do městského pozemku.

Masivní oplocení, které zakrývá snad nejkontroverznější pardubický dům, je podle magistrátu postavené částečně na pozemku města. „Plot stavebníka stojí na dvou pozemcích města Pardubic. Stavebník byl tedy vyzván, aby věc uvedl do právního stavu,“ informoval vedoucí kanceláře primátora Pardubic Radim Jelínek.

Na problém město narazilo při zaměřování a digitalizaci katastrálních map. Majitel vily Holeček tvrdí, že o situaci dosud nebyl informován. „Něco tady řešili, nějaké zaměřování, ale nic mi nepřišlo, takže na to nemůžu reagovat, ani kdybych chtěl,“ říká.

Podle města byl však opakovaně kontaktován. „Reakce stavebníka jsme se nedočkali, a to ani po opakovaném zaslání výzvy,“ oznámil vedoucí kanceláře primátora.

Plot u vily Miloše Holečka
Zdroj: ČT24

Město může požadovat i demolici sporné části oplocení. „Zákon sice umožňuje finanční postihy a v krajním případě odstranění stavby, ale sám si nepamatuji příklad, kdy by byla stavba skutečně odstraněna,“ komentuje to zastupitel města, architekt Milan Košař (Pardubáci).

Problém v současnosti posuzují právníci města. Úředníci zvažují, že se obrátí na soud.