Hoftych to slízl od legendy Spartaku. Ten poskok nevěděl o fotbale vůbec nic, rýpl si Karhan

Hoftych to slízl od legendy Spartaku. Ten poskok nevěděl o fotbale vůbec nic, rýpl si Karhan

Čtyřiačtyřicetiletý Miroslav Karhan, jenž momentálně koučuje Komárno, se v interview pro web hlaszapadnej.sk poměrně ostře otřel o nynějšího trenéra Slovanu Liberec Pavla Hoftycha.

Může za to jeho někdejší mise ve Spartaku, ve kterém měl stratég s minulostí ve Zlíně, Dynamu či Bohemians 1905 před devíti lety tu čest i s bývalým slovenským reprezentantem, jenž je v trnavském klubu odchovancem a v dospělém fotbalem v něm působil v letech 1994 - 1999, respektive 2011 - 2013.

Třiapadesátiletý český odborník, jehož čeká s podještědským souborem předkolo Evropské ligy, nemá v očích rekordmana v počtu mezinárodních startů za Slovensko zrovna lesk...

Někdejší renomovaný záložník Betisu Sevilla, Besiktase Istanbul, Wolfsburgu či Mainzu vyčítá Hoftychovi právě rok 2011, kdy Spartak útočil na titul, ale nakonec se musel spokojit pouze se statusem vicemistra.

"Kdybychom v té sezoně měli normálního trenéra, mohli jsme být šampioni. Tenhle poskok o fotbale nevěděl vůbec nic. To, jak jsme hráli, byla zásluha hráčů, nikoliv jeho," nebral si servítky na zmíněném fanouškovském portálu Karhan, jehož v minulosti v rámci bundesligy vedl jak Jürgen Klopp, Thomas Tuchel.

Oba pánové se pak potkali na stejné adrese ještě jednou. Zatímco on byl asistentem a posléze krátce hlavním trenérem, Hoftych pracoval jako generální manažer. "To byl asi největší omyl mé kariéry. I přes nový stadion se tréninkové podmínky ještě zhoršily. Chyběla kvalitní umělá tráva, bylo tam o jedno tréninkové hřiště méně. V létě probíhaly neustálé přesuny. Manažer Hoftych během sezony ani nechodil do kabiny, protože jediný dotaz, který by ho tam čekal, by se týkal chybějících výplat," vzpomínal na stránkách hlaszapadnej.sk Karhan.

Kritizovaný Hoftych, který dříve vedl i české reprezentační výběry do 18, 19 a 20 let, se však ve Spartaku nakonec titulu dočkal a to v roce 2018.

Jakubowicz o Mosquerovi: Snad stokrát řekl, že v Čechách neexistuje jiný klub, ve kterém by chtěl hrát