Průzkum: Toaleta je vizitka podniku a vypovídá i o kuchyni

Průzkum: Toaleta je vizitka podniku a vypovídá i o kuchyni

10.08.2020 Jana Čiháková

Americký výrobce hygienických papírů SCA Tissue North America zpracoval před lety průzkum o tom, co lidem na toaletách v restauracích vadí nejvíce. Výsledky hovoří jasně, návštěvníci jsou nejháklivější na neudržované toalety.

Téměř 90 % respondentů si myslí, že čistot toalet ukazuje také na úroveň čistoty restaurace a kuchyně. A skoro třetina dotazovaných uvedla, že do restaurace se špinavými záchody se už nevrátí.  V jakém stavu jsou toalety je stejně důležité, jako kvalita podávaného jídla.

Moderní a v těchto časech i zdravotně bezpečné jsou bezdotykové toalety. „Bezdotyková a komfortní řešení s důrazem na vysokou hygienu prostředí od pisoárů, stojánkových nebo nástěnných baterií, mechanických nebo automatických dávkovačů mýdla a dezinfekce, to je dnes už standard,“ vyjmenovává Pavel Rybka ze společnosti Sanela, českého výrobce sanitární techniky. Tyto řešení výrazně šetří vodu, mýdlo i desinfekci.

Bezpečně a zároveň eco friendly

„Pro splachování pisoárů je potřeba pouze jeden litr vody, který dokáže spláchnout pisoár a vyměnit náplň v zápachové uzavírce. Automatické umyvadlové baterie dodáváme standardně s perlátorem omezujícím průtok na 6 lt/min. S příchodem zahraničních investorů a developerů se začínají i na českém trhu uplatňovat certifikace udržitelných budov známé pod zkratkami LEED a BREAM. Oba systémy mimo jiné kladou vysoké nároky na spotřebu vody. Z tohoto důvodu jsme do naší nabídky zavedli perlátory s omezením 3,8 litru a dokonce i 1,9 litru za minutu, u kterých dochází k opravdu velké úspoře vody a díky tomu naše umyvadlové baterie dokážou vyhovět i těmto přísným požadavkům,“ dodává Rybka.

Bezdotykovost se odehrává nejenom na samotné toaletě, ale už při příchodu nebo odchodu z ní. Velmi často jde o důmyslný způsob bez použití dveří. „Stejně jako v restauracích se tento způsob prosazuje i na dalších veřejných toaletách například v nákupních centrech,“ dodává Pavel Rybka.

Výrobci navíc čím dál více dbají na design, který již není pouze doplňkem, ale prvkem výrazně ovlivňujícím celkový dojem veřejných i privátních interiérů.


Mohlo by vás zajímat

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.