Král o ambicích: Dobré výkony. A aby se na hokej dalo koukat

Foto: Martin Voltr

V loňském dlouhodobém turnaji skončili druzí, i letos by se junioři Pardubic beze sporu mohli řadit mezi nejsilnější týmy republiky. Na domácím přípravném turnaji O pohár primátora obhájili svěřenci trenéra Richarda Krále loňský triumf.

Dynamu pomohla k úspěchu hlavně ofenziva, se 17 vstřelenými góly bylo jasně nejlepší. Král ale viděl na herním projevu ještě spoustu nedostatků a výsledek nepřeceňuje. „Musím říct, že některé týmy nebyly v takovém složení jako my. My jsme měli víceméně kompletní tým,“ uvědomuje si.

Jaký si z víkendu odnášíte pocit?
Některé třetiny jsme odehráli dobře, některé zase mizerně. Celkově jsme samozřejmě spokojeni s vítězstvím, ale tu hru bych si představoval ještě o fous lepší.

„Směrem dopředu byla hra slušná, dozadu máme ještě okénka.“

V čem konkrétně?
Třeba v posledním zápase jsme dostali pět gólů, přitom jsme dvakrát vedli. Na konci dostaneme dva góly z dorážky, z předbrankového prostoru... Během celého turnaje jsme měli hrozně ztrát a místy jsme hráli takový naivní hokej, to musíme do sezony ještě změnit. Nemůžeme hrát takovým stylem a dávat tolik puků soupeřům.

A jaká jste na výkonech viděl pozitiva?
Dali jsme celkem dost gólů, a hlavně jsme si ty šance vypracovávali. Třeba s Chomutovem jsme neproměnili takových dvacet jasných šancí. Na tom musíme zapracovat, ale je pozitivní, že jsme si ty šance připravovali. Na omluvu musím asi říct, že led nebyl v tomhle počasí optimální. Směrem dopředu byla hra slušná, dozadu máme ještě okénka.

Zmiňovaný zápas s Chomutovem jste otočili ze stavu 0:2. To byl možná zlom z pohledu cesty za prvním místem.
Ano, tam byla první třetina z naší strany taková ospalá a špatná, ale pak jsme hráli dvě třetiny výborně. Jenom jsme nebyli schopni dát góly. Zahráli jsme hezký první zápas s Libercem, potom i se Spartou byly dvě třetiny velice slušné. Poslední zápas už nebyl optimální.

Hráči už proti Olomouci věděli, že nemůžou ztratit první místo, což se asi hodně projevilo. Byl to dost bezstarostný hokej.
V první třetině asi ano. Tak jsem jim říkal, že mě nezajímá, že jsme vyhráli turnaj. Že chceme vyhrát tenhle zápas, stejně jako každý zápas. Pak začali hrát trošičku líp.

Brankář Michal Borovička inkasoval za dva zápasy jen jeden gól. Počítáte jeho výkony mezi pozitiva?
Michal Borovička chytal turnaj velice slušně. Zase na druhou stranu musím říct, že v zápasech s Chomutovem a Spartou neměl tolik práce. Nečimu (Vojtěchu Nečasovi) to až tak úplně nevyšlo, ale to se prostě stane. Gólmani mívají taková období. Loni chytal celou sezonu výborně, teď mu začátek moc nevyšel, ale já věřím, že se do toho dostane a zase bude skvělý.

Foto: Martin Voltr

Jak se vám zamlouvala celková úroveň turnaje?
Musím říct, že některé týmy nebyly v takovém složení jako my. My jsme měli víceméně kompletní tým. Třeba Liberec měl za sebou tři dny tréninku po čtrnáctidenní karanténě, což na nich určitě bylo znát. Celkově jsme vůbec rádi, že se nám v téhle době podařilo turnaj zorganizovat.

„My doufáme, že se sezona vůbec rozjede tak, jak má, a bude to nějakým stylem fungovat.“

Zpátky k vašemu týmu: Jak se dá letošní kádr srovnat s loňským?
Já si myslím, že je to plus mínus stejné. Záleží, jestli budeme mít k dispozici ty kluky, kteří trénují s áčkem nebo by měli hrát ve Vrchlabí. My budeme pracovat zápas od zápasu s hráči, které budeme mít k dispozici. Pokud bychom měli hráče, které jsme měli teď na turnaji, tak máme, myslím, velice silný tým. Počítáme ale s tím, že je všechny určitě mít nebudeme. A jakmile budeme mít čtyři pět nejlepších kluků mimo, úroveň určitě spadne, protože to je vždycky znát.

Když se letos nebude sestupovat z mužských soutěží, asi by tam měli dostat o to víc prostoru...
Bylo by skvělé, kdyby dostávali co nejvíc prostoru i za áčko nebo Vrchlabí.

Budete mít v juniorské soutěži nějaké výsledkové ambice?
Vůbec ne. My doufáme, že se sezona vůbec rozjede tak, jak má, a bude to nějakým stylem fungovat. Chceme jít zápas od zápasu, každý vyhrát a uvidíme, co z toho bude. Hlavně aby kluci podávali dobré výkony a aby se na ten hokej dalo koukat.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz