Teplice – Dotace v celkové výší téměř 30 miliónů korun uvolní teplická radnice na podporu dětských sportovních organizací a institucí na území města pro letošní rok. Rozhodli o tom tepličtí zastupitelé v pondělí 17. srpna na svém zasedání. Výše celoroční dotace, která se odvíjí od počtu dětí mladších 18 let, byla přitom letos organizacím krácená o částku odpovídající dvěma měsícům.

„Do celoroční dotace se nezapočítaly dva měsíce z období pandemie, kdy sportovní činnost oddílů stagnovala,“ vysvětlil k rozhodnutí zastupitelů radní Josef Benda. „Město uvolní finance v celkové výši 28,622.476 korun.“ Dotace se podle informací radního rozdělí mezi 92 institucí s členskou základnou v souhrnném počtu 2.683 dětí. Přičemž příspěvek na každé z nich činí téměř šest tisíc korun.

„V celkovém počtu dětí došlo oproti loňskému roku k poklesu cca o tři desítky. Domnívám se, že je to způsobené přísnější kontrolou využívání a nárokování finančních příspěvků na základě pravidel pro uvolňování dotací na podporu sportu,“ poznamenal k pondělnímu rozhodnutí zastupitelů Josef Benda.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru