Venku je krásné léto a sezóna grilování je v plném proudu. Při pohledu na znečištěný gril však člověka může přejít chuť k jídlu. Není ale nutné se strachovat, jeho vyčištění účinným čističem na grily, trouby a krbová skla od tradiční české firmy STYL zabere doslova jen chviličku. Už po pěti minutách odstraňuje nejen připálené tuky a mastnotu, ale i usazené saze a kouř.
Čistič LARRIN na grily je vysoce účinný přípravek, který se dá použít jak na vyčištění mastného grilu, tak i na trouby, krbová skla, opékací a pečící zařízení, kamna i nádobí. Stačí nanést malé množství na vlhký hadřík či houbičku a potřít jím čištěnou plochu. Produkt se zde nechá pět minut působit a následně se opláchne vodou. Při silném znečištění je možné postup opakovat.
Tento čistič na grily účinně odstraňuje mastnotu a připálené tuky, ale třeba i usazeniny od kouře a sazí. Stane se tak ideálním pomocníkem na úklid začouzeného krbu, který jel v zimě na plné obrátky, ale i trouby, kde třeba přeteklo těsto z pekáče.
LARRIN na grily zakoupíte v běžné prodejní síti (Hruška, ROSA market). Doporučená cena je 33 Kč/ 500 ml.
 
A jak vyčistit zašlý gril? Na to odpovídá Markéta Chvalovská, ředitelka vývoje firmy Styl, družstvo pro chemickou výrobu, výrobce značky Larrin
V první řadě je důležité zaměřit se na typ grilu, jaký máte – jestli elektrický, plynový nebo na dřevěné uhlí. Pokud byste chtěla škrábat mastnotu z elektrického grilu, mohla byste ho opravdu nenávratně poškodit. K vyčištění roštu jakéhokoli grilu je možné použít škrabku či drátěnku. Ideálním řešením k vyčištění roštu i ohniště (u grilů na uhlí), ale i vnějších částí grilu (u plynových a elektrických), bude přípravek přímo určený na čištění grilů. Tím může být například Larrin čistič grilu, jenž stačí v malém množství nanést na čištěnou plochu, nechat pět minut působit a následně opláchnout vodou. Při silném znečištění se může postup opakovat. Obecně však platí, že gril by se měl čistit po každém použití. Tím se předejde silnému nánosu usazené mastnoty i možným karcinogenním výparům, které by se začaly uvolňovat při jeho nedostatečném vyčištění.
 
Zdroj fotografií:  Jo Jo on Unsplash a Styl VD

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account