Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Československé míle vyhráli manželé Čekanovi s Aero 30

Slavný závod 1000 mil československých je za námi, reportáž jsme přinesli hned v pondělí, a tak se podívejme, jak dopadly nejen celkové výsledky, ale zajímavé je třeba i pořadí v jízdě pravidelnosti na Babu apod.

Absolutním i vítězi se stali Jiří a Gabriela Čekanovi s Aero 30 (st.č.70), kteří na 960 kilometrů dlouhé trase nasbírali 46 430 bodů. Druhé místo vybojovali Pavel Krotil a Zuzana Kadlčová s BMW 325 (68) z roku výroby 1937. Pohár za třetí místo si vybojovali Franz a Anna Budinsky s Aero 50 Roadster (75) z roku 1936 s počtem 47 955 bodů.



Jednotlivé úkoly byly pak bodovány samostatně. Určitě zajímavé je například srovnání dvou jízd pravidelnosti na 4,7 kilometrů dlouhé trati do vrchu na Babu. Tady si nejlépe vedli Petr Korbelář a Karel Ksandr, kteří se s Tatrou 87 (85) odlišily jen o šest setin sekundy. První jízdu zajeli za 7.20.27, druhou pak na 7.20.33. Druzí Boris a Dan Bělousovi měli se stejným vozem jen o setinu sekundy horší rozdíl. Také třetí příčka patřila posádce na voze Tatra. S modelem 75 (47) z roku 1934 startovali Tomášia Ludmila Roithovi.



Ve zkoušce mechanické zručnosti v bývalém depu Masarykova okruhu si počínal nejlépe Karel Kupka, který svíčku vymontoval za šestnáct sekund, druhý Standa Profeld měl jen o sekundu horší čas.



Ve slalomu si vedla nejlépe Marie Lacigová s Aero 662 (2), když zajela čas 21.33 s, zatímco druhý Standa Profeld se synem Honzou s Bugatti si připsal čas 22.00. Třetí skončil Bohumil Sedláček rovněž na voze Aero 662 (3).



Na startu se objevilo i několik dámských posádek, z nichž si vedla nejlépe Darina Pavlů s BMW 328 (62), která celou trať absolvovala sama, bez spolujezdce. Pohár za druhé místo si odváží Veronika Krejsová s dcerou Esterkou na voze Škoda Popular Roadster. Na třetím místě skončila Markéta Profeldová s dcerou Terezou s vozem Nostalgie/Bugatti 37.



Pokud by se udílela cena za největší počet účastníků z jedné rodiny, potom by zvítězili „Hujerovi“, alias Profeldovi, kterých se zúčastnilo celkem pět. Ve výčtu chybí jen dcera Nora, která jela společně s Jiřím Patočkou s Fordem V8



Značkový pohár vyhrála Tatra před Lagondou a Škodou.



Startovní pole bychom mohli rozdělit na dvě části. Jedni berou míle vážně a chtějí zajet co nejlepší výsledek, druzí chtějí relaxovat a jízdu se svým miláčkem si užít v klidu a pohodě. V každém případě mají míle neopakovatelnou atmosféru a už se těšíme na další ročník.





JL 20.8.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar