Rolls-Royce vzpomíná na dávné časy roadsterem pro dva. Vznikne jen 50 kusů

24.08.2020
přidejte názor
  • Britská automobilka představila podobou svého speciálu, který vznikl úpravou kabrioletu Dawn

  • Model Silver Bullet má jen dvě místa k sezení, zadní sedadla nahradil aerodynamický kryt

  • Rolls-Royce tak vzpomíná na sportovní vozy z dvacátých let minulého století

Britská automobilka Rolls-Royce postavila zřejmě jeden z největších dvoumístných roadsterů na světě. Model Silver Bullet vznikl na základě kabrioletu Dawn. Zadní sedadla nahradil aerodynamický díl vyrobený z kůže, titatnia a uhlíkové vlákna.

Aby do kabiny při jízdě bez střechy nepronikaly nepříjemné turbulence, jsou dva oblouky nad sedadly doplněny o kovový štítek. Při pohledu zezadu na něm najdete vyrytý nápis Silver Bullet. Zpředu jej pak zdobí rytina siluety vozu. Automobilka se designem speciálního modelu inspirovala u roadsterů z dvacátých let minulého století.

Nový Rolls-Royce má 100 kilo zvukové izolace. Konstruktérům totiž nešlo o spotřebu, ale o naprostý klid
Přečtěte si také:

Nový Rolls-Royce má 100 kilo zvukové izolace. Konstruktérům totiž nešlo o spotřebu, ale o naprostý klid

Auto je vyvedeno v unikátním laku, kterému Rolls-Royce dal název Brewster Silver. Jde u „ultra-metialický“ odstín. Kola jsou lakovaná v tmavě šedém odstínu a mají stříbrný proužek. Uvnitř pak najdeme hnědou kůži, díly z karbonu a prošívaný středový tunel. Nechybí samozřejmě ani plaketa s názvem edice.

Exkluzivita modelu Rolls-Royce Dawn Silver Bullet je nepochybná. Vznikne totiž jen pouhých 50 kusů. Automobilka jako obvykle o ceně nehovoří. Dá se ale předpokládat, že výrazně přesáhne astronomickou částku, kterou si žádá za standardní Dawn.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?