Rock Point „NAPŘÍČ ŠUMAVOU“ – nová trailová výzva nejen pro závodní nadšence

Rock Point „NAPŘÍČ ŠUMAVOU“ – nová trailová výzva nejen pro závodní nadšence

Rock Point dal společně s běžeckými nadšenci Martinem Mužíkem, Filipem Tomešem, Lindou Beniačovou a Radkem Civišem dohromady koncept, kdy si může každý milovník trailu a běhu v přírodě proběhnout krásnou Šumavu. A nemusíš být zrovna vyznavači ultra-trailu.

Jak to tedy funguje?

Rock Point výzva „NAPŘÍČ ŠUMAVOU“ je závod, výzva, hra…jak je každému libo, založená na přeběhu Šumavy. Je dána jedna základní trasa ze západu na východ, která měří zhruba 160 km (trasa pro 24 /30 hodinovou výzvu) až 170 km (etapová výzva). Ta je rozdělena na etapy pro ty, kteří si netroufají na celou porci najednou. Jsou připraveny 4 varianty.  V té nejtěžší je stanovený pevný časový limit 24 hodin pro může a 30 hodin pro ženy. Potom následuje kontinuální několikadenní přeběh nebo přechod s možností nocování na trase. Dále jsou vypsané 4 přesně dané etapy, které lze proběhnou nebo projít kdykoliv. Až po výzvu se zkrácenými etapami, které se ve většině případů vejdou do 15 km a jsou vhodné i pro rodiny s dětmi. Lze využít podpory někoho dalšího, ale na trase se musíš vždy pohybovat pouze během nebo chůzí. Využití kol a podobně není povoleno.

Do soutěže se můžeš zapojit 1. 8. – 15. 10. 2020 a nejrychlejší borci budou vyhlášeni 7. – 8. 11. 2020 na Festivalu Obzory.

Pro vítěze a šťastlivce vylosované v tombole jsou připraveny ceny v hodnotě 200 000 Kč od Rock Pointu a partnerů akce, kterými jsou značky Dynafit, Hannah, Osprey, Adventure Menu a Lifefood.

Podrobná pravidla

1. Výzva „napříč Šumavou 24/30 hodin“

Nejtěžší z možností. Musíš se vejít do limitu 24 hodin (muži) a 30 hodin (ženy). Výzva pro vyznavače ultra! Trase je zkrácená o některá turisticky atraktivní místa jako jsou vyhlídky a podobně.

Před tím, než na trasu vyběhneš, kontaktuj pořadatele na adrese [email protected]!

Podrobná mapa.

2. Výzva „napříč Šumavou v kuse“

Výzva pro běžce i turisty, kteří se nebojí strávit v šumavských lesích několik dnů. Důležité je celou přes 170 km dlouhou výzvu absolvovat v kuse bez opuštění trasy. Během výzvy je možné využívat oficiální nouzová nocležiště nebo kempy, které jsou na trase a doplňovat zásoby v místech, kudy trasa prochází. Na trase je dovoleno pohybovat se pouze během nebo chůzí.

Podrobná mapa.

3. Výzva „napříč Šumavou na 4 etapy“

Trasa je rozdělená na 4 předem dané etapy, které můžeš absolvovat v libovolném pořadí a kdykoli v termínu konání soutěže (1. 8. – 15. 10. 2020). Je možné taky absolvovat jen některé etapy.

Celkový vítěz se určí podle bodového zisku:

  • za 1. místo v etapě získáte 21 bodů
  • za 2. místo v etapě získáte 19 bodů
  • za 3. místo v etapě získáte 18 bodů
  • … za 20. místo v etapě získáte 1 bod

Mapy tras:

  1. Etapa Dešenice / Vysoké Lávky
  2. Etapa Vysoké Lávky / nocoviště Modrava
  3. Etapa nocoviště Modrava / Nové Údolí
  4. Etapa Nové Údolí / Nová Pec

4. Výzva „napříč Šumavou na zkrácené etapy“

Je dáno 10 předem daných etap, kdy má každá do 15 kilometrů a zvládnou je i opravdoví začátečníci. Zkrácené etapy jsou taky výbornou variantou na výlety pro celé rodiny.

Mapy tras:

1. Etapa Dešenice / Železná Ruda6. Etapa Nocoviště Modrava / nocoviště Bučiny
 
2. Etapa Železná Ruda / nocoviště Hůrka
 
7. Etapa Nocoviště Bučiny / nocoviště Strážný
 
3. Etapa Nocoviště Hůrka / tábořiště Prášily
 
8. Etapa Nocoviště Strážný / nocoviště Nové Údolí
 
4. Etapa Tábořiště Prášily / nocoviště Poledník
 
9. Etapa Nocoviště Nové Údolí / nocoviště Pod Plešným jezerem
 
5. Etapa Nocoviště Poledník / nocoviště Modrava
 
10. Etapa – Nocoviště Pod Plešným jezerem / Nová Pec

Další informace o Rock Point výzvě „NAPŘÍČ ŠUMAVOU“ i jak a kde stáhnout soutěžní aplikaci najdeš na oficiálních stránkách Rock Point výzvy – www.napricsumavou.cz nebo na www.rockpoint.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: