Živé pasti 2024

Olomouc Park Malého prince bude mít vodopád

Park Malého prince bude mít vodopád

foto: MMOL

25. 08. 2020 - 10:07

Park Malého prince na Tabulovém vrchu projde úpravami, jejichž součástí má být i instalace vodního prvku. To, jak bude vypadat, můžete ovlivnit i vy. Hlasovat o tom můžete na webu města.

„Olomoučáci musí rozhodnout o tom, co u svého bydliště chtějí a v jakém prostředí si přejí trávit svůj volný čas nebo sportovat. Řešení musíme hledat společně s nimi,“ je přesvědčen primátor Mirek Žbánek. Variantní řešení, ve kterém mohou lidé vybírat a rozhodovat, se hledá pro úpravy parku Malého prince v části posezení u kamenného kopce. Právě tam zahradní architekti potřebují vyřešit úpravy.

Obě řešení jsou z pera jednoho architekta - Petra Mičoly.

První varianta řeší vodní prvek tvořící kaskádu kovových koryt doplněnou o sedací schody a nezpevněnou (mlatovou) plochu.

Druhá varianta pojímá celou kamennou stranu kopce a kromě vodního prvku umísťuje na plochu i workoutové herní prvky, masivní dřevěné lavice, skluzavku a lavice na kopci jako vyhlídku.

Součástí změn nebudou pouze zavedení vodního prvku. Úpravami projde také stávající hřiště pro míčové hry. 

Nové řešení v této části se týká provozu mlžítek a doplnění hracích prvků v prostoru u sportoviště. „Smyslem nové podoby parku je kvalitní řešení dosud problematických míst a jeho obnova s ohledem na požadavky obyvatel sídliště. Zeleň v kompaktně zastavěném území sídliště na Tabulovém vrchu totiž výrazně přispívá k celkovému zlepšení kvality životního prostředí a zvyšuje estetickou kvalitu i rekreační potenciál města,“ vyzdvihuje přínos parku náměstek primátora pro oblast městské zeleně Otakar Bačák.

Debata s veřejností a projednání úprav parku Malého prince proběhne ve čtvrtek 17. září v 17 hodin v sídle KMČ 11 Tabulový Vrch, Karafiátova 6.

Hlasovat o podobě vodního prvku můžete  KLIKNUTÍM ZDE

 

Další články