CSI2*-W v Olomouci ovládla parkur EY Cup Aleksandra Kierznowská

Hlavní  soutěží v pátek 28. srpna 2020 při CSI2*-W v Olomouci byl parkur EY Cup pro jezdce do 25 let. Velmi silná ekipa přijela z Polska, když elitní trio bylo složeno pouze z polských jezdkyň. Nejlepší Češkou byla na páté příčce po bezchybné jízdě Anna Held.

Soutěž EY Cup se jela na parkuru 140 centimetrů vysokém a byla hodnocena na čas. Z poslední startovní pozice si nakonec pro vítězství dojela polská zástupkyně Aleksandra Kierznowska s klisnou Badorette. Jejich čas se zastavil na hodnotě 65,21 vteřiny, což znamenalo více jak dvouvteřinový náskok na nejbližší umístěné. Jezdkyně zároveň skončila i na třetí pozici, a to za výkon s valachem Amerique Landais, s časem 68,41. 

Aleksandra Kierznowska si do Olomouce přivezla skvělou formu, neboť právě ona zvítězila i ve čtvrteční úvodní soutěži EY Cup pro jezdce do 25 let. 

Dobré výkony podává v Olomouci i Polka Juliana Suska. V  EY Cupu získala druhé místo za výkon s klisnou Tokajer 8, když dokončila soutěž v čase 67,96 vteřiny. Jezdkyně si ten den však na konto připsala i vítězství, a to v Junior Tour na parkuru 135 centimetrů vysokém, kde sedlala hřebce Charlie Boy. 

V EY Cupu jsme měli na startu také několik českých dvojic. Nejlepší český výkon podala Anna Held s šestnáctiletou klisnou Cara Mia III. Parkur absolvovala bezchybně, v čase 76,15 vteřiny. Velmi rychlou jízdu, nakonec dokonce v druhém nejlepším čase, předvedla Nicola Grünthalová. S valachem Careful Z však jednou chybovala, a tak si místo druhé pozice odvezla místo sedmé. 

Českým zástupcům se opět dařilo v rámcových soutěžích. I v pátek 28. srpna 2020 jsme se dočkali české hymny, a to hned dvakrát. Nejprve se v Elite Tour na parkuru 110 centimetrů vysokém radovala z vítězství Tereza Kysílková s klisnou Clear Summer. Následně si pro první místo dojel ve Small Tour s výškou překážek 125 centimetrů Viktor Skutecký s valachem Jolly Joker. Nejpočetnější soutěží dne byla opět Middle Tour, kdy se na startu sešlo více jak 100 dvojic. Z vítězství se radoval britský zástupce Jason Smith s klisnou Calaya von Hof. Tentýž jezdec si v Middle Tour připsal předešlý den třetí místo, a zároveň s valachem Lykkeshoejs Castus zvítězil ve čtvrteční Big Tour.

SportovníListy.cz rovněž uveřejnily:



CSI2*- W OLOMOUC odstartovalo aneb, jak Anna Helebrantová měla k vítězství blízko

(jm, SportovníListy.cz, foto: Kateřina Navojová)

Odvrátí fotbalový svaz pohromu?

2.6.2024 09:00:00

Pořádná finanční rána hrozí fotbalovému svazu. Poté, co se vzdal řízení nejvyšší ligové soutěže, je pro něj MOL cup, který pořádá klenotem. Což je ale bohužel něco, co svaz příliš neumí. Nejde z...