Opustí po sedmi letech extraligu? O Gregorce je údajně zájem v Rakousku

Foto: https://www.hc-vitkovice.cz/

30. srpna 2020, 17:42

Ondřej Mach

V Tipsport extralize si v uplynulých letech udělal skvělé jméno, jeho další kroky by však mohly vést mimo českou nejvyšší soutěž. O slovinského obránce Blaže Gregorce se podle informací serveru kleinezeitung.at zajímá rakouský klub Klagenfurter AC.

30letý bek se na tuzemských stadionech prohání od sezony 2013/14, tehdy si urostlého zadáka vyhlédly extraligové Pardubice. Gregorc hájil barvy Dynama v průběhu následujících tří let, další dva roky působil u rivala v Hradci Králové.

V červnu 2018 se slovinský reprezentant upsal pražské Spartě, během ročníku ale byl vyměněn za švédského obránce Erika de la Roseho do Vítkovic. V dresu Ridery dokončil probíhající sezonu a odstartoval i tu následující, v prosinci se však v klubu stal nechtěným.

Jenže o měsíc později nabraly události nečekaný zvrat. Gregorc se po měsíční pauze do týmu vrátil a Vítkovicím pomohl se záchranou extraligy. Dohromady loni za moravskoslezský celek odehrál 31 utkání s bilancí dvou branek a pěti asistencí.

Rodák z Jesenice v české nejvyšší soutěži nastoupil celkem k 374 zápasů, vstřelil 25 gólů a přidal 98 nahrávek. Kromě toho patří mezi důležité hráče slovinského národního týmu, svou zemi reprezentoval na čtyřech světových šampionátech. Dřív si zahrál také ve Švédsku za Södertälje nebo v Dánsku v dresu Odense.

Vítkovice na začátku května oznámily, že se službami třicetiletého obránce už nepočítají. Gregorc by mohl zamířit do Rakouska, podle informací webu kleinezeitung.at je ve hře jeho příchod do klubu Klagenfurter AC.

Rakouský celek se údajně usilovně snaží najít náhradu za zraněného amerického obránce a loňského kapitána Davida Fischera. Mimo Gregorce se prý skloňuje i jméno finského beka Anssi Salmely.

Foto: hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz