Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž na Slovanech pobodal partnerku, je obviněn z pokusu o vraždu

31.08.2020 17:59

Krajští kriminalisté obvinili 51letého muže z pokusu o vraždu. V Plzni na Slovanech pobodal svoji parnerku, ta skončila v nemocnici a muela být ihned operována.

ilustrační foto_QAP foto (5)

"V neděli dne 30. srpna 2020 vrchní komisař odboru obecné kriminality předal 51letému muži usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy spáchaný ve stádiu pokusu. Zároveň bude státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

K napadení došlo o uplynulém víkendu. "V sobotu krátce po deváté hodině večer jsme přijali od kolegů z tísňové linky 155 oznámení, že v jednom bytě v Plzni na Slovanech došlo k bodnému poranění 52leté ženy, které přivolaní záchranáři poskytli prvotní ošetření a v jejich v péči byla následně převezena do nemocnice. Její zranění si vyžádalo okamžitý operativní zákrok," popisuje Veronika Hokrová.

Napadení předcházela hádka, poté muž ženu pobodal.

"Policisté muže na místě zadrželi, provedli ohledání místa činu a zajistili maximální počet stop a také předmětný nůž. U zadrženého muže byla provedena dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu s negativním výsledkem. I z provedeného  orientačního testu na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek vyšlo najevo, že muž nebyl pod jejich vlivem. Podezřelý muž byl následně eskortován policejní hlídkou do policejní cely," uvedla dále policejní mluvčí.

Případ si převzala výjezdová skupina kriminalistů Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, která ve věci provedla potřebné úkony trestního řízení.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT