Etapa začala jako obvykle únikem, ale pak už zcela vybočila ze zaběhlé šablony. Z úniku se osamostatnil Švýcar Thalmann z rakouského Vorarlbergu a k němu se přidal Bouwman z Jumba. Jenže ten brzo nechal Thalmanna o samotě a vrátil se do pelotonu. Jeho sil mělo být zapotřebí později. Thalmann si vybudoval náskok až tři minuty, ale pak už ztrácel.

Co se ale nestalo? Zhruba 40 km před cílem si ho ve sjezdu z vrchařské dvojky dojela trojice Clarke a Mullen z Treku a Paluta z CCC. Jelikož jde o sprintery a časovkáře, tedy rovinové tempaře, tak Mitchleton, který měl v držení žlutý dres Kadena Grovese, na čele balíku dřel víc jak 25 km, aby je dojel. Což se jim povedlo na úpatí stoupání.

Brzo poté se na špici srovnalo pět lidí Jumbo-Visma a postupně se dělili o náročné tempo. Jenže 3,5 km před cílem vsadil urostlý Polák z CCC a odvezl s sebou další tři borce, ovšem ani jednoho z Jumba. Sám ale po necelém kilometru odstoupil, protože na víc nebylo. V té chvíli zrychlil muž za jeho zadním kolem, vítěz Czech Tour Damien Howson z Mitcheltonu a osamostatnil se na čele. Zpočátku to vypadalo, že tohle je právě budoucí vítěz, jenže mu začalo docházet.

700 metrů před cílem z desetičlenné stíhací skupiny nastoupil Atilla Valter, rychle dostihl Howsona, ten se sice zkusil zvednout, ale už to prostě nešlo. Valter emotivně slavil vítězství. Howsona na poslední chvíli skočil ještě 19-ti letý Quinn Simmons z Treku. Howson se za cílem nebyl schopen udržet na nohách.

Čtvrtý dokončil lídr Israele Badilatti. Jumbo nakonec splakalo nad výdělkem, protože páté místo Nora Fosse je sice fajn, ale nic moc to neznamená. Šestý dojel v dresu slovinské Adrie veterán Brajkovič (36), který si odjezdil 11 let v nejvyšší divizi, mj. v RadioShacku s Armstrongem, aby si od poloviny roku 2018 dal na rok nucenou pauzu kvůli dopingovému prohřešku.

Nejlepší z našich dokončil podle očekávání Karel Hník na seriózním 12. místě. Michal Schlegel se ve stoupání dlouho držel na chvostu zhruba dvacetičlenné skupiny, ale v závěru už nestačil a dokončil na 26. místě.

V konečné klasifikaci je Karel Hník 13. V bodovací soutěži Adam Ťoupalík 10. V týmech se Elkov Kasper díky dnešnímu výkonu v závěrečném kopci, kdy dvojici nejlepších doplnil ještě Michael Kukrle na 34. místě, umístil na 4. příčce za World Tour týmy Jumbo-Visma, Israel Start-Up Nation a Mitchelton-Scott. Za ním zůstaly CCC i Trek, jakož i všech osm ProTour týmů!