Někdy mi na hřišti dokáže vadit i vlastní stín, říká jedna z nejlepších českých golfistek

5. září 2020

Patriot, výborná golfistka a od letošního podzimu také studentka Právnické fakulty na Karlově univerzitě. To je Gabriela Roberta Vítů z Hluboké nad Vltavou, majitelka úctyhodného handicapu +4.1.

Autor pořadu Kamil Jáša představí úspěšnou mladou golfistku Gabrielu Robertu Vítů.

Ta pochází ze sportovní rodiny, její maminka byla plavkyně a otec hokejista, takže není divu, že byla od mala vedena ke sportu. „Začínala jsem s krasobruslením, plaváním, lyžováním i tenisem, bratr mě přivedl k baseballu,“ vypočítává Gabriela disciplíny, které zkusila v dětství.

Nakonec ji ale učaroval golf, jehož hřiště v Hluboké nad Vltavou je v těsném sousedství ostatních sportovišť.

„Když začali rodiče s bratrem hrát golf, tak jsem také začala zkoušet se trefovat do míčku. Protože mi to asi docela šlo, začali jsme s bráchou chodit na tréninky vedené Láďou Ťulpou a mě to stále více bavilo. Zdejší hřiště mě ke golfu přivedlo, nedám na něj dopustit,“ popisuje svoje seznámení s greenem.

Dnes devatenáctiletá Gabriela Roberta Vítů golf hraje od svých osmi let. Každý rok objede bezpočet turnajů, při tréninku ji můžete ale nejčastěji potkat právě v rodné Hluboké. „Bydlíme asi kilometr od hřiště, takže není problém si zajet na pár jamek, nebo jen na driving trénovat. To je velká výhoda, cestováním za hřištěm se ztrácí hodně času. Navíc podnebí v Hluboké je celkem přívětivé, takže když nesněží a nemrzne, dá se trénovat celý rok,“ pochvaluje si.

autoři: Český rozhlas České Budějovice , Filip Černý | zdroj: (hap)
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.