Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Tirreno-Adriatico má nového lídra, po vrchařském dojezdu se vedení ujal Woods

Po triumfu ve vrchařském dojezdu třetí etapy poskočil do čela závodu Tirreno-Adriatico kanadský cyklista Michael Woods. V závěru porazil o sekundu Poláka Rafala Majku, který se na něj jako jediný ze soupeřů dokázal dotáhnout. V celkovém hodnocení před ním vede o pět vteřin.

Michael Woods
zdroj: AP autor: Fabio Ferrari

Woods zaútočil v posledním prudkém stoupání Muro di Poggio Murella se sklonem až 20 procent a na vrcholu už byl sám. Ve sjezdu ho následně dokázal dostihnout jen Majka, ale ve výjezdu do cíle v Saturnii jezdec stáje EF Pro Cycling opět dominoval.

První skupina pronásledovatelů včetně šampiona Tour de France z roku 2018 Gerainta Thomase nabrala manko 20 sekund. "To poslední stoupání bylo vážně tvrdé. Woods to nakopl asi 500 metrů před vrcholem a já už tam byl docela na limitu, nechtěl jsem se zatavit," řekl Thomas, který dojel desátý.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 3. etapa (217 km):

1. Woods (Kan./EF Pro Cycling) 5:19:46, 2. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -1, 3. Kelderman (Niz./Sunweb), 4. Konrad (Rak./Bora-hansgrohe), 5. Vlasov (Rus./Astana), 6. Henao (Kol./SAE Team Emirates) všichni -20.

Průběžné pořadí: 1. Woods 13:19:24, 2. Majka -5, 3. Keldermann -26, 4. Thomas (Brit./Ineos), 5. Konrad, 6. Henao všichni -30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články