Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Po Covidu-19 se na Kozubové museli vypořádat s bleskem, který spálil veškerou elektroniku

Celý MS kraj |

Notnou dávku smůly si vybrali provozovatelé Horského Hotelu Kozubová. Když se letos na jaře po dvouleté rekonstrukci objektu připravovali ubytovat první hosty, přerušil jim jejich plány covid. Ve chvíli, kdy byla koronavirová opatření zmírněna, zasáhl obsazenou horskou chatu blesk.

Známý Horský Hotel Kozubová na Jablunkovsku je už od jara po dvouleté renovaci. Ubytování prvních hostů však zmařil koronavirus.

Bedřich Wasserburger, provozovatel Horského Hotelu Kozubová: “Letos jsme byli připraveni zahájit sezonu hned z jara, kdy konečně byly dokončeny všechny práce ve vnitřním prostoru hotelu a byla připravena i naše sjezdovka a další zázemí. Bohužel, nepřála nám příroda a možná i medicína tentokrát, protože přišla situace s covidem a my jsme museli hotel zavřít.”

Když nemohl horský hotel turisty ubytovávat, poskytoval jim občerstvení alespoň přes okénko.

Zuzana Varcopová, provozní Horského Hotelu Kozubová: “Jsme velmi rádi, že jste nám zachovali přízeň a že nás stále navštěvovali i v období kovy kde jsme měli je otevřené výdejní okénko rychlého občerstvení všichni byli obslouženi do jednorázového nádobí.”

Když už byla koronavirová omezení uvolněna a horský hotel mohl otevřít restauraci a začít hosty ubytovávat, zasáhla plně obsazený hotel další rána, a to doslova.

Zuzana Varcopová, provozní Horského Hotelu Kozubová: “Ve večerních hodinách udeřil do hotelu blesk, kdy došlo k přerušení elektrické energie. Odešlo nám čerpadlo, kdy přestala čerpat voda, hosté byli bez vody, bez elektrik. V důsledku zásahu blesku nám odešly spotřebiče v kuchyni, jako jsou mikrovlnné trouby, digestoře a dále třeba televize nebo také osvětlení a tiskárny. Bohužel jsme ráno hosty museli vystěhovat a zkrátit jim pobyt. Hosté naštěstí byli velmi chápaví a odjeli.

Místo péče o hosty tak provozovatelé hotelu řešili situaci s pojišťovnou a samozřejmě opravovali vše, co silný výboj blesku poškodil.

Zuzana Varcopová, provozní Horského Hotelu Kozubová: “Stále pracujeme na opravách protože opravy byly rozsáhlé, odhadovaná škoda je ve statisících korun.”

Opravy pokračují rychlým tempem a horský hotel už začíná obnovovat svůj provoz.

Bedřich Wasserburger, provozovatel Horského Hotelu Kozubová: “Doufejme, že od podzimu už nás nic nezaskočí, že nám bude přát jak příroda tak se uklidní covidová situace a my budeme moct tady normálně pokračovat dál a uvítáme tady spoustu dětí. Naším záměrem je využít toto krásné místo zejména pro děti, a to ať už formou škol v přírodě, lyžařských kurzů nebo léčebny, rekonvalescenčních pobytů během celého roku. Výhodou umístění v 1000 metrech je čerstvý vzduch, který dětem výrazně prospívá.”



Nahlásit chybu


K tématu

Starou lanovku na Bílé pomáhal rozebrat vrtulník, do údolí snášel díly konstrukce

10. července 2023 19:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pilot těžkého pracovního vrtulníku prokazoval svou zručnost v beskydském sportovním areálu na Bílé. S pomocí lanových úvazů ze svahu snášel jednotlivé díly vysloužilé lanové dráhy.

V Trojanovicích pod Pustevnami vznikne nové zázemí pro turisty

15. června 2023 14:56 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj finančně podpoří výstavbu návštěvnického zázemí na parkovišti v Trojanovicích. Nový objekt vyroste u nedávno vybudovaného záchytného parkoviště v Trojanovicích-Lomné. Turisté budou mít k dispozici infopoint i veřejné toalety. Parkoviště za 5,5 milionu postavila obec ze svého, zázemí vyjde na dalších 6,5 milionu korun, kraj na něj přispěje 2,5 milionu.

VIDEO: Záchranář se na sjezdovku ke zraněnému muži spustil na laně z vrtulníku

27. července 2023 7:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nešťastné uklouznutí s vážným poraněním turisty stálo za zásahem posádky záchranného vrtulníku s volacím znakem Kryštof 5 v lokalitě sjezdovky pod horskou chatou Severka v beskydské Dolní Lomné.


V Arboretu Nový Dvůr jsou k vidění živí tropičtí motýli. Kroužit vám budou přímo nad hlavami

Arboretum Nový Dvůr u Stěbořic na Opavsku zaplnili živí tropičtí motýli. Obdivovat jejich krásu můžete v tamních sklenících plných tropických rostlin. S trochou štěstí uvidíte i jak se líhnou z kukel.

Pomáhají druhým, jsou aktivní, nadaní a přátelští. Porubská radnice ocenila žáky a studenty

V Ostravě-Porubě ocenili žáky a studenty základních, středních a speciálních škol se sídlem v obvodu. Cenu si letos odneslo 39 žáků z 26 škol, a to nejen za studijní výsledky a úspěchy uměleckých, vědomostních a sportovních soutěžích.

Občané Ostravy-Mariánských Hor dostanou od radnice kompostéry. Stačí si o ně zažádat

Mariánskohorská radnice rozdává lidem kompostéry. Pokud o ně mají zájem, stačí, aby vyplnili formulář na webu. Díky dotaci z Operačního programu Životní prostředí je dostanou zcela zdarma.

Ostravica-Textilia je znovu ozdobou města. Nabízí kanceláře, kavárnu i klub a prostory pro akce

5. června 2024 12:30 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Perla Ostravy, i tak je nazýván architektonický skvost a obchodní dům Ostravica-Textilia. Obyvatelé i návštěvníci města se dočkali jeho rekonstrukce. Po dlouhých letech, kdy byl v katastrofálním stavu, bude opět sloužit lidem.

O titul Obec roku soutěžilo v Moravskoslezském kraji 18 vesnic, Palkovice nasadily i vodníka a vyhrály

Včera 7:57, vydáno včera 7:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velkou konkurenci měly letos vesnice, které se přihlásily do soutěže Obec roku. Zatímco loni jich v krajském kole soutěžilo jen 6, letos jich bylo 18. Například v Palkovicích do boje o vítězství nasadili i místního vodníka a nakonec tato obec zvítězila a postoupila do národního finále.

V Ostravě začíná beachvolejbalový turnaj nejvyšší kategorie. Doprovází ho obrovský zájem diváků

5. června 2024 13:38 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V Ostravě začíná špičkový beachvolejbalový turnaj nejvyšší kategorie. Díky blížícím se olympijským hrám uvidí fanoušci to nejlepší, co může tento sport nabídnout, včetně domácích mistrů světa Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem. Pro návštěvníky je připravena i zajímavá fanzóna.

Bývalý břidlicový Flascharův důl láká na Odersko tisíce lidí

5. června 2024 10:30 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

Lokalita Nový svět nedaleko města Odry. Na přelomu 19. a 20. století se zde stejně jako ve zbytku Nízkého Jeseníku kulminoval rozmach břidlicového průmyslu a vzniklo zde asi 7 břidlicových dolů. Mezi nimi je i Flascharův důl, pojmenován po významném investorovi, který zde těžbu rozšířil a zmodernizoval.

Vítkovický jarmark se nesl v prvorepublikovém stylu

Bohatý program čekal návštěvníky Vítkovického jarmarku, který se konal v rámci oslav stého výročí od založení Velké Ostravy.

Olympijské hry zvládli novojičínští senioři s parťáky ze školy

Letos se konají letní olympijské hry a staly se inspirací i pro jednu z aktivit denního stacionáře Domovinka v Novém Jičíně. Senioři si tu v dresech s pěti kruhy vyzkoušeli různé disciplíny, sparing partnery jim byli druháci ze školy Jubilejní.

Kolabující šofér proletěl skrz rondel, po nehodě ho museli oživovat

5. června 2024 10:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pomocí defibrilátoru, který je součástí služebního vozidla, ale především prováděné nepřímé srdeční masáže se podařilo udržet při životě muže, který zkolaboval při řízení osobního auta. Když projížděl Rychvaldem, projel skrz kruhový objezd a šněrovací jízdou dojel až k čerpací stanici, kde auto zastavilo.

Výrobci panelů a baterií stěhují továrny z Evropy do Asie

Zatímco se Evropa snaží nastartovat domácí dodavatelský řetězec pro obnovitelné zdroje a baterie, současní výrobci se z trhu stahují. Posledním příkladem je společnost Solarwatt, která plánuje přesunout výrobu baterií z Německa do Asie. Již v dubnu přitom společnost zprvu oznámila, že v Německu ukončí výrobu fotovoltaických panelů.

Cyklotour Na kole dětem mistra světa Josefa Zimovčáka projela Českou republiku

Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

Přední výrobce vodičů IRCE staví fabriku v Mošnově

Jak už jsme vás informovali, Ostravě se podařilo přilákat do mošnovské průmyslové zóny důležitého investora. Jde o italskou společnost IRCE, která patří mezi přední světové výrobce vinutých vodičů pro nejrůznější stroje. Závod rychle roste a na podzim by už v něm mělo pracovat téměř 100 lidí.

Voliči o víkendu rozhodnou, kdo bude Českou republiku zastupovat v Evropském parlamentu

Včera 16:07 | Celý MS kraj | Monika Danková

Už tento pátek a sobotu budou moci lidé v celé České republice volit europoslance do Evropského parlamentu. Ti se podílejí na tvorbě a schvalování legislativy nebo rozpočtu v rámci Evropské unie.

Kriminálka odhalila pachatele vraždy, peníze od zavražděné seniorky utratil za alkohol a sexuální služby

Včera 16:04 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krajští kriminalisté obvinili muže, který měl počátkem února v Karviné usmrtit starou paní. Kvůli penězům, které obratem utratil za taxi, alkohol a za sexuální služby.

Soutěž Šikovné ruce pro zdravotně postižené z celého kraje, porotě předsedala Vilma Cibulková

Již podeváté se do Bruntálu sjeli uživatelé sociálně terapeutických dílen z celého kraje. Soutěž Šikovné ruce tady má již svoji tradici. Zdravotně postižení spolu v týmech soutěží v různých odvětvích umění, od výtvarného po rukodělné. A porota to vůbec neměla jednoduché.

Po Covidu-19 se na Kozubové museli vypořádat s bleskem, který spálil veškerou elektroniku
Vydáno 11. září 2020 8:15, Celý MS kraj, Libor Běčák
Notnou dávku smůly si vybrali provozovatelé Horského Hotelu Kozubová. Když se letos na jaře po dvouleté rekonstrukci objektu připravovali ubytovat první hosty, přerušil jim jejich plány covid. Ve chvíli, kdy byla koronavirová opatření zmírněna, zasáhl obsazenou horskou chatu blesk.

Známý Horský Hotel Kozubová na Jablunkovsku je už od jara po dvouleté renovaci. Ubytování prvních hostů však zmařil koronavirus.

Bedřich Wasserburger, provozovatel Horského Hotelu Kozubová: “Letos jsme byli připraveni zahájit sezonu hned z jara, kdy konečně byly dokončeny všechny práce ve vnitřním prostoru hotelu a byla připravena i naše sjezdovka a další zázemí. Bohužel, nepřála nám příroda a možná i medicína tentokrát, protože přišla situace s covidem a my jsme museli hotel zavřít.”

Když nemohl horský hotel turisty ubytovávat, poskytoval jim občerstvení alespoň přes okénko.

Zuzana Varcopová, provozní Horského Hotelu Kozubová: “Jsme velmi rádi, že jste nám zachovali přízeň a že nás stále navštěvovali i v období kovy kde jsme měli je otevřené výdejní okénko rychlého občerstvení všichni byli obslouženi do jednorázového nádobí.”

Když už byla koronavirová omezení uvolněna a horský hotel mohl otevřít restauraci a začít hosty ubytovávat, zasáhla plně obsazený hotel další rána, a to doslova.

Zuzana Varcopová, provozní Horského Hotelu Kozubová: “Ve večerních hodinách udeřil do hotelu blesk, kdy došlo k přerušení elektrické energie. Odešlo nám čerpadlo, kdy přestala čerpat voda, hosté byli bez vody, bez elektrik. V důsledku zásahu blesku nám odešly spotřebiče v kuchyni, jako jsou mikrovlnné trouby, digestoře a dále třeba televize nebo také osvětlení a tiskárny. Bohužel jsme ráno hosty museli vystěhovat a zkrátit jim pobyt. Hosté naštěstí byli velmi chápaví a odjeli.

Místo péče o hosty tak provozovatelé hotelu řešili situaci s pojišťovnou a samozřejmě opravovali vše, co silný výboj blesku poškodil.

Zuzana Varcopová, provozní Horského Hotelu Kozubová: “Stále pracujeme na opravách protože opravy byly rozsáhlé, odhadovaná škoda je ve statisících korun.”

Opravy pokračují rychlým tempem a horský hotel už začíná obnovovat svůj provoz.

Bedřich Wasserburger, provozovatel Horského Hotelu Kozubová: “Doufejme, že od podzimu už nás nic nezaskočí, že nám bude přát jak příroda tak se uklidní covidová situace a my budeme moct tady normálně pokračovat dál a uvítáme tady spoustu dětí. Naším záměrem je využít toto krásné místo zejména pro děti, a to ať už formou škol v přírodě, lyžařských kurzů nebo léčebny, rekonvalescenčních pobytů během celého roku. Výhodou umístění v 1000 metrech je čerstvý vzduch, který dětem výrazně prospívá.”



Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000021794/po-covidu-se-na-kozubove-museli-vyporadat-s-bleskem-ktery-spalil-veskerou-elektroniku