Dnes Neděle - zatazeno 21°C
Zítra Pondělí - skorojasno 23°C
Neděle 12. 5. 2024
Svátek má Pankrác
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Koronavirus

Praha 9 zajistila ve svých organizacích plošné testování na covid-19

„V organizacích zřizovaných městskou částí Praha 9 jsme zajistili plošné testování v případě podezření na covid-19 v potenciálně zasažené skupině, jako jsou například třídy ve školách a školkách, zaměstnanci na oddělení sociálních služeb,“ uvedl místostarosta deváté městské části Praha 9 Tomáš Portlík.

„Čím dříve víme, že je někdo nemocný, tím nižší reprodukční číslo následně vyjde. Nemůžeme si dovolit posílat celé skupiny obyvatel Prahy do časté karantény. Začaly by kolabovat sociální služby, v nichž za tyto zaměstnance nemáme náhradu. Nerozumné je také posílat celé třídy dětí do dlouhých front na testování,“ pokračoval.

Praha 9 podle Portlíka přichází s tímto řešení ve chvíli, kdy v hlavním městě kolabují odběrová místa, obyvatelé čekají na testy několik dnů a následně stejně stojí hodiny v dlouhých frontách.

„Vzhledem k tomu, že stále nefunguje centrální rezervační systém pro Prahu, kdy se každý může v krátké době objednat na čas, chce městská část v plošném testování pokračovat,“ dodal místostarosta Portlík.


Autor: red

O novou vakcínu proti covidu-19 je ve FTN zájem

27. října 2022 v 10:44

O novou vakcínu – Comirnaty BA.4/5 proti Covidu-19 je ve FTN zájem, v minulém týdnu si pro ni přišlo do očkovacího centra přes 1032 lidí.

O druhou posilující dávku očkování proti covidu-19 je v Krči zájem

23. srpna 2022 ve 14:24

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) již pátý týden očkuje proti covidu-19 takzvanou druhou posilující dávkou vakcíny (4. dávka). Je o ni zájem, uvedl mluvčí FTN Petr Sulek.

Pro vakcínu na Polikliniku Prosek už koncem srpna

14. srpna 2022 v 11:44

Poliklinika Prosek znovu otevře očkovací místo už koncem srpna. Původní předpoklad, že se tak stane až na podzim, změnil narůstající počet pacientů s onemocněním covid-19.

Další články
Nahoru