InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Absolventský koncert hudebního oddělení ZUŠ

    pondělí 3.6 18:00 - Městská galerie Vodňany

  • Pohádky pana Pohádky

    pondělí 3.6 9:30 - Městské divadlo Prachatice

    Vtipné zpracování známých pohádek.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Milevsku vítání občánků nezrušili. Konalo se dnes v galerii

MILEVSKO - Některá města odvolala v současné epidemiologické situaci plánované obřady vítání občánků. V Milevsku se rozhodli ho nerušit. "Měli jsme vítání naposledy v únoru, další termíny znemožnila jarní omezení, o prázdninách vítání neděláme a kdybychom se nesešli ani nyní, příště by nás bylo opravdu hodně najednou," zmínila matrikářka Anna Randová. Milevský region navíc nákaze celkem odolává. Přestože Písecko vykázalo během týdne trojnásobný růst, týká se to spíš samotného Písku a jeho okolí. Milevsko mělo počátkem týdne dva nemocné, celý milevský region dohromady tři. Vítání se tedy dnes uskutečnilo, proběhlo ale v prostorách Galerie M a samozřejmě s ochranou nosu a úst u všech dospělých účastníků.

 

Konaly se celkem dva obřady, na první z nich přišlo sedm z deseti pozvaných rodin, na druhý všech deset. Na prvním setkání byli do města Milevska přivítáni noví občánci Mia Havranová, Taťána Procházková, Jan Kolář, David Procházka, František Jindrák, Marie Hadáčková a Kristýna Koutníková. 

Na druhém obřadu jsme byli i s objektivem, členka rady města Marie Jarošová přivítala Jana Kaštánka, Annu Lendl, Luboše Patka, Teodora Hrycha, Natálii Vávrovskou, Františka Herouta, Elišku Marii Fráňovou, Emu Suchanovou, Erika Vlka a Amélii Kandrovou. 

Na úvod vystoupily s pásmem básniček děti z mateřské školy Sluníčko, za odměnu si odnesly Kindervajíčko. Pak už promluvila k rodičům radní Marie Jarošová, která vyjádřila radost, že město může s rodiči sdílet zázrak narození jejich děťátka, které přináší do našich životů věčnost a pokračování řetězu generací. 

Rodiče se zapsali do pamětní knihy města a pro své děti si odnesli dárky. Dostali také pozvánku do městské knihovny, která je i prostorem pro setkání maminek a dětí s prvními leporely. Nakonec se mohli všichni nechat vyfotografovat, to už bez roušek. 

Diskuse k článku - 9 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • HardBass 

    Reagovat

     

    K čemu je to dobrý ??

    Vloženo 17.9.2020 18:52:29

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      prvni sraz rocniku

      Vloženo 17.9.2020 19:07:21

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Asi nemáte děti, tak to nepochopíte

      Vloženo 17.9.2020 19:56:50

      • HardBass 

        Reagovat

         

        Ne, proto se ptám.

        Vloženo 17.9.2020 21:33:56

  • Freitag 

    Reagovat

     

    Papek asi určitě ne, paní Kolářová :D

    Vloženo 17.9.2020 17:56:51

    • přítel 

      Reagovat

       

      Přesně tak, je to Patek.

      Vloženo 18.9.2020 08:44:52

      • L. Kolářová, JčTEĎ 

        Reagovat

         

        Omlouvám se, takto jsem paní matrikářce rozuměla, a nemám jak to nyní ověřit, tak opravuji podle Vás a děkuji za upozornění.

        Vloženo 18.9.2020 10:22:49

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    V Milevsku si každého nového občánka a občana musí velmi považovat a hýčkat. Tohle město je městem důchodců, které se vylidnuje. Už téměř 30 let je trajektorie vývoje počtu obyvatel tohoto města pouze jednosměrná a to sice sestupná. Jihočech Radosta a spol, který městu už druhé volební období vládne toho hodně nasliboval, ale prakticky nic nesplnil. Nyní jeho novou aktivitou bude i milevský hokej mimo jiné možná bude řešit i hokejové dresy. Je to starosta s velkým záběrem, lépe si v Milevsku zvolit nemohli.

    Vloženo 17.9.2020 17:35:45

    • Mikeš 

      Reagovat

       

      Přesně tak pěkně napsané

      Vloženo 17.9.2020 21:25:58

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace