Počasí dnes přálo a celá Přelouč se dnes na náměstí bavila. Letošní hlavní cenu získali dabéři Vanda Hybnerová a Jan Šťastný. Těžký souboj svedli také dětští dabéři, „Kouzelný prsten“ nakonec vyhrál David Bergman.

Jaké bylo vyhlášení letošních Cen Františka Filipovského za dabing již víme, tak trochu „rozpačité“. Nikoliv však z hlediska výkonů dabérů, režisérů, překladatelů a všech, kdo tvoří kvalitní český dabing, ale bohužel díky nemoci Covid 19, který v letošním roce trápí celý svět. Mimořádná opatření v souvislosti s koronavirem zasáhla jak práci poroty, tvůrčí tým CFFD, tak přípravy celé zářijové akce v Přelouči. Do poslední chvíle se stále čekalo, zda se akce uskuteční. Právě kvůli koronaviru někteří pozvaní hostí zrušili svou účast na slavnostním večeru. Otazníků bylo mnoho. Tím největším otazníkem však byl zcela jistě ten, kdo si letos hlavní ceny odveze. V 17 hodin přivítal prezident Herecké asociace Ondřej Kepka hosty v sále i diváky u velkoplošné obrazovky na Masarykově náměstí, dále také diváky, kteří mohli sledovat živý přenos z vyhlášení cen na internetových stránkách CFFD a na stránkách České televize. I v Přelouči si při vyhlašování dodržovala hygienická opatření, nechyběla dezifenkce rukou, všichni v sále museli mít roušky. Skvělým hudebním doprovodem proložili slavnostní večer houslový virtuos Jaroslav Svěcený a akordeonista Ladislav Horák.

Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu, kterou uděluje Město Přelouč, získala Vanda Hybnerová za roli Heleny (Ane Dahl Torp) v seriálu Domácí hřiště I. V režii Vladimíry Wildové vyrobilo pro Skylink 7 studio S Pro Alfa CZ a. s. Cenu Františka Filipovského za nejlepší mužský herecký výkon v dabingu, kterou uděluje Město Přelouč, získal Jan Šťastný za roli Salvadora Mallo (Antonio Banderas) ve snímku Bolest a sláva. V režii Zdeňka Gawlika pro Magic Box připravila Tvůrčí skupina Josefa Petráska.

Cenu diváků za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu vyhrála Ilona Svobodová za roli královny Ingrith (Michelle Pfeiffer) ve filmu Zloba: Královna všeho zlého (Maleficent: Mistress of Evil) v režii Zdeňka Štěpána. Cenu diváků za nejlepší mužský herecký výkon v dabingu získal Michal Dlouhý za roli Woodyho ve filmu Toy Story 4: Příběh hraček (Toy Story 4) v režii Jana Pechy. Oba snímky vyrobilo studio Virtual.

Cenu Františka Filipovského za mimořádné dabingové zpracování audiovizuálního díla, kterou uděluje Český filmový a televizní svaz FITES, z. s., vyhrál snímek Co jsme komu zase udělali? (Qu’est-ce qu’on a encore fait au Bon Dieu?) v režii Lucie Petry Svobodové. Ve studiu S Pro Alfa CZ a. s. vyrobil CinemArt.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account